Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG Q6 vanaf augustus verkrijgbaar in Nederland en België

Geschreven door
Geplaatst op11 juli 2017, 10:34 CategorieAndroid

LG heeft dinsdag officieel de LG Q6 onthuld. Dit is een smartphone die qua design lijkt op de LG G6, maar niet dezelfde specificaties heeft. In augustus komt ‘ie uit, beginnend in Nederland met de kleuren Astro Black en Ice Platinum en in België met de kleuren Astro Black, Ice Platinum en Terra Gold.

Dit is de LG Q6

LG heeft de LG Q6 gepresenteerd. De fabrikant noemt dit een smartphone met een high-end gevoel, tegen een aantrekkelijke prijs. Het bijna randloze toestel heeft net als de LG G6 een groot FullVision-scherm. De Q6 krijgt een 5,5-inch FHD+ FullVision Display met 18:9 beeldverhouding, die nu voor het eerst beschikbaar is voor het middensegement. De camera steekt niet uit maar is verzonken in het metalen frame. Verder zijn de hoeken mooi rond afgewerkt waardoor ze overeenkomen met de ronde hoeken van het beeldscherm.

De smartphone is tevens gemakkelijk te gebruiken met één hand. Een extra handige functie is de door LG gepatenteerde Face Recognition feature, waarmee je de Q6 snel en gemakkelijk kunt ontgrendelen. Op de smartphone zit een 100-graden wide angle selfiecamera die enthousiaste selfie-fotografen een grote groep vrienden en familie op de foto laat zetten.

De verbeterde LG UX 6.0 van de camera maakt goed gebruik van de 18:9-beeldverhouding. Met de Square Camera Mode maak je vierkante foto’s die meteen op Instagram kunnen. Dankzij de beeldverhouding passen er ook precies twee foto’s naast elkaar op het scherm. Maak je een foto in 1:1 dan verschijnt de laatst gemaakte foto naast je camerascherm – deze is direct te gebruiken, te bewerken of te delen. Zo kun je aan de ene kant eenvoudig 1:1 foto’s nemen en foto’s checken, bewerken en uploaden in het andere scherm.

Het metalen frame van de Q6 is gemaakt van 7000-serie aluminium, een van de sterkste aluminiumlegeringen die ook in de ruimtevaart gebruikt wordt. Daarnaast is de smartphone onderworpen aan LG’s bestendigheidstesten, waarbij de batterij in meer dan twintig onderzoeken intensief getest is op onder andere (extreme) hitte- en schokbestendigheid. De Q6 kan dus wel tegen een stootje.

Specificaties LG Q6

 • Chipset: Qualcomm Snapdragon 435
 • Display: 5,5-inch 18:9 FHD+ FullVision Display (2.160 x 1.080 pixels met een pixeldichtheid van 442 ppi)
 • Geheugen: 3 GB aan werkgeheugen en 32 GB interne opslagruimte
 • Frontcamera: vijf megapixel, Wide Angle
 • Achtercamera: dertien megapixel, Standard Angle
 • Batterij: 3.000 mAh (ingebouwd)
 • OS: Android 7.1.1 Nougat
 • Afmetingen: 142,5 x 69,3 x 8,1 mm
 • Gewicht: 149 gram
 • Netwerk: LTE, 3G, 2G
 • Connectiviteit: wifi 802.11 b, g, n, bluetooth 4.2, nfc, usb-b 2.0
 • Kleuren: Astro Black, Ice Platinum, Mystic White, Terra Gold
 • Overige kenmerken: gezichtsherkenning, Google Assistant, Square Camera, Steady Record, fm-radio

De LG Q6 is vanaf augustus verkrijgbaar in Nederland en België.

 • Delen:
LG G6
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.