Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lockscreen Windows 10 laat je straks ook je account herstellen

Geschreven door
Geplaatst op11 juli 2017, 9:56 CategorieWindows

Wanneer je de Fall Creators Update downloadt later dit jaar, dan kun je vanaf het lockscreen je Microsoft-account herstellen. De functie wordt nu getest in een previewversie van het besturingssysteem.

Microsoft-account herstellen vanaf je lockscreen

Wanneer je Windows 10 op je pc of tablet gebruikt, dan is de kans groot dat je daarvoor een Microsoft-account gebruikt. Maar wat nu als je je accountgegevens bent kwijtgeraakt of vergeten? Dan hebben we goed nieuws. Microsoft test namelijk een nieuwe functie in de previewversie van Windows 10, waarmee je je account kunt herstellen vanaf de lockscreen van het besturingssysteem. De verwachting is dat Microsoft deze feature zal gaan introduceren wanneer het bedrijf de Creators Fall Update uitbrengt in de herfst van dit jaar.

Nu is het nog zo dat gebruikers een andere computer of smart device moeten gebruiken voor het herstellen van het account. Straks werkt de functie op het lockscreen hetzelfde als op de website. Je drukt op de tekst dat je je wachtwoord vergeten bent en kunt vervolgens je account herstellen. Daarnaast wordt nu ook de mogelijkheid getest waarmee het mogelijk is je pincode op het vergrendelde scherm aan te passen. Maar daar heb je wel je Microsoft-account voor nodig, waarmee je moet kunnen laten zien dat jij de eigenaar van het apparaat bent.

  • Delen:
Microsoft Surface Book
Microsoft Surface Book
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.