Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Luxe-telefoonproducent Vertu sluit de deuren

Geschreven door
Geplaatst op14 juli 2017, 0:05 CategorieAndroid

Een half jaar nadat Vertu, producent van luxe telefoons, met zijn eerste phablet op de markt is gekomen, is het bedrijf in grote moeilijkheden geraakt. The Financial Times meldt dat Vertu de zaak heeft gesloten en zijn tweehonderd man personeel op straat heeft gezet.

Hoog prijskaartje

Vertu maakte jarenlang telefoons en laatstelijk dus ook wat phablets met een zeer hoog prijskaartje. Voor de hoge prijs kregen de kopers in hun Androidtelefoon zaken als krokodillenleer, bladgoud en in de behuizing verwerkte edelstenen. Ook voorzag Vertu in een ‘concierge-service’ voor zijn klanten. Door een nummer te bellen, konden de Vertu-eigenaren worden geholpen met reserveringen en bestellingen.

Maandsalaris

Volgens de Financial Times was Vertu van plan om in september samen met de Aziatische producent TCL weer een paar nieuwe modellen op de markt te brengen. Echter, achter de schermen is iets grondig mis gegaan. Arbeiders van het bedrijf in Engeland moesten te lang wachten op hun vorige maandsalaris. Journalisten in Engeland die het bedrijf probeerden te bereiken voor commentaar, werden verteld dat het bedrijf bezig was om zichzelf op te heffen.

Nokia

Vertu draait al heel lang mee in de mobiele industrie. Als onderdeel van Nokia begon het bedrijf met de productie van high-end Symbian telefoons. Later werd de overstap naar Android gemaakt. Steeds was het uiterlijk belangrijker dan de specs, maar met de recente phablet Vertu Constellation werd dat anders. Bij de eerste phablet van het bedrijf is de interne hardware dik in orde. Wat ook wel mag voor een prijs van, vermoedelijk, tegen de tienduizend euro.

Hoe het zit met de beschikbaarheid van de Vertu Constellation nu het bedrijf erachter zichzelf opdoekt, is nog onbekend.

  • Delen:
Nokia 6
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.