Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Meizu lanceert smartphones met twee schermen

Geschreven door
Geplaatst op27 juli 2017, 14:22 CategorieAndroid

Meizu-telefoons bevinden zich gewoonlijk in het goedkopere segment van de markt. Maar de Chinese fabrikant heeft grotere plannen, want een nieuwe smartphone met twee schermen, brengt daar verandering in. Het bedrijf komt met twee high-end toestellen.

Meizu Pro 7 en Pro 7 Plus

In een hele reeks berichten op sociale media heeft Meizu vandaag de Pro 7 en de Pro 7 Plus onthuld. Het zijn Android-telefoons met prima specificaties, waaronder 4 tot 6 GB aan werkgeheugen en 64 tot 128 GB aan opslaggeheugen. De Pro 7 beschikt over een prima MediaTek Helio P24 processor. Interessanter is die van de Pro 7 Plus, die de nieuwe high-end MediaTek Helio X30 processor heeft.

Maar de onderscheidende factor van de twee toestellen zit niet onder de motorkap, maar juist daarop. Allebei de smartphones zijn namelijk voorzien van twee oled-schermen. De Pro 7 heeft aan de voorkant een 5,2″-display met 1.920 bij 1.080 pixels en de Pro 7 Plus een 5,7″-scherm met 2.560 bij 1.440 pixels. Beide toestellen beschikken verder over een extra scherm dat aan de achterkant geplaatst is.

Meizu’s tweede scherm

Beide toestellen van Meizu zijn voorzien van een oled-scherm van 2-inch op de achterkant. Dat bevindt zich vlak onder de dubbele camera (maar daarover zometeen meer). Gebruikers kunnen zelf kiezen welke informatie weergegeven moet worden op het kleine display. Zo kunnen ze kiezen voor notificaties, maar bijvoorbeeld ook een preview van de beelden die de achtercamera kan schieten. Selfie’s maken met de twaalf megapixel-camera is daarmee een stuk makkelijker.

Overigens knipt die camera vermoedelijk prima plaatjes. De dubbele camera beschikt over twee Sony IMX386-lenzen, waarvan de ene monochrome plaatjes knipt en de andere foto’s in kleur. De camera aan de voorkant, dus de echte selfiecamera, beschikt over zestien megapixel. Verder draaien de toestellen op Android Nougat en beschikt de Pro 7 over een accu met 3.000mAh capaciteit en de Pro 7 Plus over 3.500mAh.

De Meizu Pro 7 zal zo’n 400 euro kosten en is vanaf 5 augustus beschikbaar. De grotere variant zal ook volgende maand te koop zijn en kost vermoedelijk honderd euro extra. Of de toestellen naar Nederland komen is niet bekend.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.