Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft Outlook krijgt nieuwe zoek- en antwoordfuncties

Geschreven door
Geplaatst op13 juli 2017, 9:31 CategorieApplicaties

Microsoft heeft de app van de maildienst Outlook van een update voorzien op zowel Android als iOS, die enkele functies toevoegt. Zo zijn er nu nieuwe zoekfuncties, meer mogelijkheden met betrekking tot beantwoorden van mails en kun je gemakkelijker van accounts wisselen.

Download de update voor Outlook

Microsoft heeft de Android- en iOS-app van Outlook geüpdatet. Er zijn een aantal handige functies toegevoegd. Zo kun je nu in mails je collega’s taggen middels het @-symbool (zoals je dat bijvoorbeeld ook doet op Twitter of WhatsApp) en kun je het gesprek blijven bekijken terwijl je aan het typen bent. Ook zal de maildienst automatisch teruggaan naar het eerste ongelezen bericht in een groepschat wanneer je die opent, zodat je altijd het overzicht zult bewaren. Dit moet helpen bij het lezen van die lange e-mailuitwisseling op het werk.

Daarnaast zijn gebruikers nu beter in staat tussen de verschillende accounts te wisselen. De app ondersteunt accounts van Gmail, Outlook en Office 365, maar ertussen wisselen was altijd moeizaam — tenzij je de accounts zou samenvoegen. Nu is er echter een simpel keuzemenu voor de verschillende profielen, die allemaal zijn voorzien van handige mappen. De beste update voor de app moet nog komen en dat heeft betrekking tot de zoekinterface. Zoeken binnen de applicatie krijgt op een later moment een prominente plek in beeld.

Bovenaan de app komt namelijk een zoekbalk te staan, die veelgebruikte contacten en bestanden zonder moeite kan oprakelen. Deze balk wordt aangedreven door de Graph-technologie van Microsoft en dat houdt in dat Outlook straks meer als Inbox by Gmail kan functioneren, en handige informatie als vliegtuigtickets, bestellingen en meer overzichtelijk in beeld kan brengen. Wanneer de nieuwe zoekbalk wordt geïntroduceerd, is op moment van schrijven nog niet bekend. Microsoft houdt het voorlopig op een ‘binnenkort’.

  • Microsoft Outlook
  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.