Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft Surface-tablets in het slop, maar dat is niet alleen slecht nieuws

Geschreven door
Geplaatst op4 juli 2017, 22:54 CategorieWindows

De Surface-tabletlijn van Microsoft zit in het slop. De verkoop van jaar op jaar was vorig kwartaal al met 26 procent gezakt. Dat is in het huidige kwartaal niet veel beter, meldt Digitimes. Bronnen bij Pegatron, een toeleverancier van Microsoft, bevestigen dat het aantal bestelde tablets sterk is teruggebracht door Microsoft.

Concurrentie

Dat zou te maken hebben met andere fabrikanten die goedkopere Windowstablets op de markt brengen. Door deze toenemende concurrentie zou Microsoft zijn verkoopaantallen conservatief inschatten. Pegatron kreeg in ieder geval veel minder bestellingen dan waarop van tevoren was gerekend, zo melden de bronnen van Digitimes.

Surface Laptop

Wel meldt de Aziatische nieuwssite dat de Surface Laptop straks waarschijnlijk de zaken voor Microsoft ten goede zal keren. Maar die komt pas in latere kwartalen.

Windows

Dat Microsoft minder Surface-tablets verkoopt, is slecht nieuws voor de divisie van Microsoft die zich hiermee bezig houdt en die zo’n miljard dollar per jaar binnenbrengt voor de softwaregigant. Maar aan de andere kant is het ook goed nieuws voor Microsoft, want elke Windowstablet loopt op het besturingssysteem van Microsoft en daar wordt ook aan verdiend.

PC-markt

Wellicht wordt de markt voor Windowstablets op die manier vergelijkbaar met die van pc’s. Veel fabrikanten die producten lanceren, allemaal met Windows erop. Als dit succes heeft, zou het kunnen betekenen dat Microsoft op termijn zijn Surface-afdeling inkrimpt of zelfs geheel afschaft. In ieder geval betekent het voor consumenten dat er meer keuze op de markt komt, en meer keuze betekent ook goedkopere prijzen.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 4
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.