Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Muziekstreamingdienst Tidal lanceert nieuwe versie mobiele app

Geschreven door
Geplaatst op21 juli 2017, 9:16 CategorieApplicaties

De muziekstreamingdienst Tidal heeft een nieuwe versie van de mobiele applicatie gelanceerd, die nu beschikbaar is voor Android en iOS. Het bedrijf heeft goed gekeken naar de concurrentie en heeft overgenomen wat wel heeft gewerkt.

Nieuwe app van Tidal

We horen er de laatste tijd niet zo heel veel meer over, maar de muziekstreamingdienst Tidal bestaat nog steeds. Het team dat verantwoordelijk is voor de apps op Android en iOS heeft een nieuwe versie uitgebracht, die nu wordt uitgerold via Google Play en de App Store. Over het algemeen is het design van de app gestroomlijnd en verfijnd. Zo is de homepagina vernieuwd, die voortaan meer muziek van de verschillende genres laat zien wanneer je aan het scrollen bent, in plaats van alleen de toptracks en -albums zoals eerst.

Navigeren gebeurt niet langer middels het hamburgermenu aan de zijkant, maar via de interface aan de onderkant. Onder meer Spotify en Apple Music hebben dezelfde layout. De tab voor het ontdekken van muziek laat meerdere genres en afspeellijsten zien, met aan de onderkant ruimte voor artiesten en albums. Het afspeelscherm is ook aangepast: met een veeg naar links kom je terecht in de queue, terwijl een veeg naar rechts nummersuggesties kan doen. Over het algemeen heeft Tidal dus de ervaring veel beter willen maken.

  • Tidal
  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.