Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nieuwe iPhone krijgt virtuele thuisknop zonder vingerafdrukscanner’

Geschreven door
Geplaatst op3 juli 2017, 16:24 CategorieiPhone

 

Als het aankomt op voorspellingen rond Apple-producten, is er één man bij wie je je gewoonlijk kan melden: Ming-Chi Kuo. Deze Taiwanese analist van KGI Securities weet al jaren precies te voorspellen waar Apple nu weer mee komt. Vandaag gaf hij een lijstje vrij met de tien voorspellingen voor de nieuwe iPhones en dat is dan ook reden voor een bericht.

Drie iPhones met een groot scherm

Ming-Chi Kuo opent zijn voorspelling met de opmerking dat Apple drie nieuwe iPhones zou lanceren in september. De eerste heeft een 5,2-inch OLED-scherm en een geheel nieuw design. De overige twee modellen krijgen volgens Kuo ‘gewoon’ een lcd-scherm en 4,7-inch of 5,5-inch scherm. Die twee telefoons zouden veel gelijkenis tonen met hun voorgangers.

De OLED-telefoon is het belangrijkste model wat Kuo betreft. Dit toestel krijgt een voorkant die geheel uit een scherm bestaat en het zou gaan om een toestel met de dunste schermranden tot nu toe. Tegelijk zit er een virtuele thuisknop op.

Alle drie de modellen krijgen volgens Kuo een opslagcapaciteit van 64GB en 256GB. Ook is er een Lightning-ingang, en een ingebouwde USB-C koppeling voor snel laden. Verder schijnt de OLED-telefoon en het 5,5-inch model 3GB werkgeheugen te hebben en de kleinere 4,7-inch variant slechts 2GB.

Virtuele thuisknop; geen vingerafdrukscanner

Even terug naar de OLED iPhone. Daarover schrijft Kuo dat het apparaat een virtuele thuisknop krijgt, maar geen vingerafdrukscanner. Hij speculeert dat Apple de technologie nog niet goed genoeg aan het werken heeft gekregen om hem te integreren in zijn iPhone. Dat is in lijn met eerdere berichten rond Samsung, dat de technologie niet op tijd af zou hebben voor zijn Galaxy S8-telefoon.

Wat Apple betreft zou het probleem liggen in matige prestaties van de scanner die door een OLED-scherm de vingerafdruk moet kunnen aflezen. Om die reden zou Apple kiezen voor 3D-sensoren aan de voorkant voor verbeterde gezichtsherkenning. Of er ook een vingerafdrukscanner aan de achterkant van de nieuwe iPhone komt is niet zeker.

Verwacht wordt dat Apple zijn nieuwe iPhones allemaal in september onthult. Maar de lanceerdatum van het OLED-model zou later in het jaar liggen, mogelijk pas in november. Daarnaast zou het toestel wellicht pas veel later voldoende op voorraad zijn.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.