Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ook Lenovo werkt aan eigen stemassistent, genaamd Cava

Geschreven door
Geplaatst op24 juli 2017, 10:20 CategorieApplicaties

Tijdens Lenovo Tech World 2017 heeft Lenovo het concept voor een eigen stemassistent gepresenteerd, die de fabrikant Cava heeft genoemd. De digitale assistent is zich bewust van je omgeving en kan op basis van context aanbevelingen doen.

Dit is het concept van Lenovo’s stemassistent

Tegenwoordig brengen heel veel bedrijven een eigen digitale assistent uit. Apple, Google en Microsoft zijn grote spelers op deze markt, maar ook ietwat kleinere bedrijven doen mee met de trend (sommige bedrijven baseren zelfs hun bestaansrecht op de virtuele assistent). Lenovo is de nieuwste in de rij van bedrijven met een eigen stemassistent. Dit weekend heeft het bedrijf het concept van Cava, zoals de assistent wordt genoemd, gepresenteerd tijdens Lenovo Tech World 2017, een evenement dat de fabrikant jaarlijks organiseert.

In de bovenstaande video krijg je direct een indruk van het concept. Cava is een intelligente stemassistent die zich bewust is van jouw omgeving en op basis van context aanbevelingen kan doen. Ook beschikt Cava over kunstmatige intelligentie, waarmee ze in staat is gezichten en stemmen te herkennen. Daardoor kan ze relevante informatie op het scherm van een smartphone of tablet weergeven of aanbevelingen doen wanneer iemand voorstelt naar de film te gaan. Check ook vooral de bovenstaande video van Lenovo.

  • Delen:
Lenovo Yoga 720 (13 inch)
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.