Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Poef, door een bug in Pokémon Go is je sterkste monster ineens voorgoed weg

Geschreven door
Geplaatst op3 juli 2017, 23:25 CategorieGaming

Er zit een bug in Pokémon Go waardoor spelers hun mooiste monsters voor eeuwig kwijt kunnen raken. Het heeft te maken met de nieuwe manier waarop gyms kunnen worden veroverd.

De bug is sinds de laatste update van de game in het spel terecht gekomen. Het heeft te maken met de RAID-battles met Pokémon Gym-gebruikers, aanvallers, verdedigers en deelnemers.

Gevangen op een gym…

De bug leidt ertoe dat wie een monster toewijst aan een gym, hem nooit meer terugziet. Noch op de gym, noch in zijn eigen Pokémon-collectie. Het monster verdwijnt en komt niet meer terug. Het monster staat alleen in naam op de gym. Het collecteert geen coins, verdedigt niet tegen aanvallers, maar is voor altijd ‘op slot’  en kan niet meer voor andere taken gebruikt worden.

De bug is al een aantal keren door boze gebruikers gemeld. Hij schijnt vrij zeldzaam voor te komen, maar met zestig miljoen spelers is dat een relatief begrip. Het probleem bestaat en kan alle Pokémontrainers treffen.

…Maar hij staat helemaal niet op de gym

Inmiddels wordt er wat tegenstrijdige informatie over de bug verspreid. Het lijkt erop dat de bug vooral spelers treft die een Pokémon toewijzen aan een gym die al door hun eigen team is veroverd, of een lege.

Er bestaat een handleiding om de bug te activeren.

 1. Ga naar een lege Pokémon Gym.
 2. Wijs een Pokémon toe als verdediger.
 3. Een foutmelding verschijnt.
 4. Ga naar de Pokedex om de Pokémon in kwestie te vinden, die als verdediger staat geregistreerd.
 5. Ga naar de bewuste gym om te zien of die Pokémon daar daadwerkelijk op staat. Hij zal daar niet zijn.
 6. De Pokémon is voor eeuwig onbeschikbaar.

Als dit gebeurt, is het wel mogelijk voor dezelfde gebruiker om nog een Pokémon aan dezelfde gym toe te wijzen. De vastgelopen Pokémon is echter nergens meer voor te gebruiken; hij kan niet strijden, niet op een andere gym worden gezet, niks. Het monster is nutteloos geworden. De gym schijnt dan overigens ook geblokkeerd te worden voor Pokémon van andere gebruikers. Het strijdtoneel wordt dus in sommige gevallen zelf ook nutteloos.

Niantic heeft hier nog niets over laten weten.

 • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Reacties

 1. Oniguro
  05 juli, 2017 om 12:47

  Het lijkt me beter om mensen niet te lokken met een clickbait titel en te zeggen dat ze hun pokémon voorgoed kwijt kunnen raken.
  Wat ik er verder over las, ook al kun je je pokémon dan niet gebruiken, hij blijft nog steeds in je pokémon inventory staan, maar het spel denkt ook dat hij aan een gym hangt (wat dus niet zo is). Dus ook al komt het voor, het “De Pokémon is voor eeuwig onbeschikbaar.” is erg overdreven.
  Bij de volgende patch zal er waarschijnlijk niets meer aan de hand zijn. (Dit lijkt gewoon een status probleem te zijn, de status “defender” wordt waarschijnlijk eerst toegekend aan de pokémon, hierna zal deze informatie bij de gym toegevoegd moeten worden, hier gaat iets mis (bv. slechte verbinding, drukke server), en de status in de speler pokémon inventory wordt niet meer terug gedraaid).
  Dus mocht dit voorkomen, geen paniek, het komt gewoon weer goed.

  Meer info: https://www.reddit.com/r/TheSilphRoad/comments/6l1aqk/psa_there_is_a_serious_bug_that_can_happen_when/

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.