Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Maker Pokémon Go krijgt waarschuwing wegens gebruiksvoorwaarden

Geschreven door
Geplaatst op5 juli 2017, 15:54 CategorieGaming

Eergisteren bleek dat spelers van Pokémon Go het risico lopen hun mooiste zakmonster kwijt te raken. Vandaag blijkt dat het bedrijf achter de game, Niantic, een waarschuwing gekregen heeft van de Koreaanse consumentenautoriteit (KCA) over zijn klantenbeleid. Vooral het beleid rond de PokéCoins bevindt Niantic zich in juridisch troebel water.

Geld terug in Pokémon Go

De site Phone Arena meldt dat Niantic in elk geval in Zuid-Korea beleid voert dat niet helemaal lijkt te kloppen. De consumentenautoriteit heeft Niantic gewaarschuwd omdat het “ongunstige klantenvoorwaarden” hanteert. Stel dat je voor dat je 100 euro in Pokémon Go munten koopt. Je krijgt dan 14.500 PokéCoins. Maar als je er honderd van gebruikt hebt, en dan je geld terugvraagt, geeft Niantic daar geen gehoor aan. Daarnaast houdt het bedrijf zich niet aan de zeven dagen durende bedenktijd in Korea.

Afgezien daarvan behoudt Niantic zich het recht voor, om mensen in Pokémon Go te blokkeren als zij bijvoorbeeld gebruik maken van programma’s waarmee ze hun gps-coördinaten kunnen veranderen. Mensen die dan nog PokéCoins hebben liggen in het spelletje, krijgen hun geld niet terug.

Om die reden heeft de KCA van Niantic gevraagd om de voorwaarden van Pokémon Go aan te passen. “De voorwaarden ondermijnen de normale gebruiksvoorwaarden en beperken zelfs de bedenktijd van consumenten,” stelt een van de vertegenwoordigers van de KCA tegen de Korea Times. “We raden de provider van Pokémon Go dan ook aan de voorwaarden die ongunstig zijn voor gebruikers te veranderen. En we zijn ook van plan om indien nodig het probleem te bespreken met onze Amerikaanse tegenhanger, het Better Business Bureau.”

Pokémon Go zorgt voor hoge omzet

Ondanks dat het spelletje maar korte tijd ontzettend populair bleek te zijn, heeft het veel geld opgebracht voor Niantic. Dat bleek eerder deze week zo’n 1,2 miljard dollar opgebracht te hebben en is daarmee erg succesvol. Wereldwijd is het spel ook nog altijd veel geïnstalleerd op smartphones; de game staat op zo’n 752 miljoen telefoons en tablets.

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.