Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Problemen met OnePlus 5: dit zijn gebruikers al tegengekomen

Geschreven door
Geplaatst op3 juli 2017, 10:12 CategorieAndroid

In de afgelopen dagen zijn er een aantal klachten verschenen van gebruikers die aan de slag zijn gegaan met de onlangs gelanceerde OnePlus 5. Zo is er een probleem met het scherm opgedoken en werkt de geluidverwerking ook niet altijd even goed.

Problemen met OnePlus 5 opgedoken

De OnePlus 5 is nu officieel voor iedereen beschikbaar en dat betekent dat er al veel mensen aan de slag zijn gegaan met het toestel. Maar dat betekent ook dat er problemen aan het licht komen die voorheen nog niet waren opgevallen. Zo is er een probleem met het scherm: er ontstaat een soort ‘knijpeffect’. Tijdens het scrollen kan het zijn dat bepaalde content op een vreemde manier weergeven wordt op het scherm. Dit is geen groot probleem voor mensen en is eigenlijk alleen echt goed zichtbaar wanneer je er een keer op gewezen wordt.

De oorzaak van het probleem ligt mogelijk in het feit dat het scherm van de OnePlus 5 ondersteboven is geplaatst. Dat blijkt uit de code van de software die draait op het toestel: daar staat een verwijzing in waaruit op te maken is dat het scherm dus 180 graden wordt omgedraaid. Deze coderegel is niet te vinden in de broncode van andere Android-smartphones, waardoor in elk geval bewezen is dat het scherm dus wordt omgedraaid. De theorie is nu dat die code zorgt voor dat rare effect wanneer je bepaalde content scrolt over het scherm.

Daarnaast is het zo dat de audioverwerking ook niet helemaal lekker gaat. Wanneer je een video horizontaal opneemt, met de knop aan de linkerkant, dan zal de OnePlus 5 de geluidskanalen in stereo omdraaien. Links wordt dan rechts en rechts wordt dan links. Dit effect is goed hoorbaar wanneer je dergelijke video’s met een koptelefoon op bekijkt. OnePlus is inmiddels op de hoogte van dit probleem en heeft beloofd het op te lossen in een toekomstige update. Wanneer die update verschijnt, is niet bekend. Check de onderstaande video voor het effect.

Verder zijn er nog kleinere, minder breed uitgemeten problemen opgedoken. Zo kan het namelijk zijn dat het wifi-signaal verdwijnt wanneer je het toestel op een bepaalde manier vasthoudt en dat er magere videostabilisatie aanwezig is.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.