Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Update Chrome OS lijkt sms-functie naar Google’s OS te brengen

Geschreven door
Geplaatst op26 juli 2017, 15:37 CategorieChrome OS

Google werkt op dit moment aan een nieuwe versie van Chrome OS, die wellicht een erg interessante nieuwe functie krijgt. Een screenshot die de site Chrome Unboxed ontving toont een ontwikkelaarsversie van Chrome OS. Daarin zien we het instellingenmenu, waar een nieuwe optie te vinden is. Het gaat om een functie die ‘sms Connect’ heet.

Sms’en in Chrome OS

De nieuwe sms-functie in Chrome OS valt te vinden onder het menu ‘verbonden apparaten’. Daar staat een schakelaar, die de gebruiker de optie geeft om “notificaties van nieuwe tekstberichten te ontvangen op je Chromebook.” Hoe dat precies zou moeten werken is niet helemaal duidelijk.

Na wat onderzoek kwam Chrome Unboxed erachter dat er een flag is die de optie inschakelt. Zet je die aan, krijg je de optie in het instellingenmenu te zien, maar kan je er niks mee doen. Je ziet hem namelijk alleen staan in het menu, kan de schakelaar omzetten, maar zodra je het menu afsluit en weer terugkeert, staat de schakelaar weer uit.

Naar het schijnt zou Google de nieuwe functie tegelijk met Google Assistant willen uitrollen. Die zou later dit jaar nog naar Chrome OS gebracht worden, met de nieuwe versie van het systeem. Wellicht dat de functie dan sms-berichten forward van je smartphone naar je laptop via de Assistant mogelijk wordt.

Gezien de omschrijving die je hieronder kan lezen, lijkt het erop dat het daarmee nog niet mogelijk wordt om te sms’en met de functie. Het gaat om het ontvangen van notificaties van nieuwe berichten, al zal het vermoedelijk uiteindelijk ook mogelijk zijn om te antwoorden op berichten. Apple heeft al iets soortgelijks gedaan met zijn Berichten-app en de kans lijkt klein dat Google niet iets soortgelijks uitrolt.

  • Delen:
Acer Chromebook R 13
Acer Chromebook R 13 (CB5-312T)
Chrome OS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.