Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Telegram blokkeert maandelijks ‘duizenden kanalen gerelateerd aan IS’

Geschreven door
Geplaatst op17 juli 2017, 12:36 CategorieApplicaties

Telegram heeft laten weten maandelijks ‘duizenden kanalen gerelateerd aan IS’ te blokkeren. Die hebben geen plek op de berichtendienst. De applicatie is mogelijk wel populair onder terroristen, omdat de berichten goed versleuteld worden.

Telegram blokkeert maandelijks ‘duizenden kanalen gerelateerd aan IS’

Er is veel te doen rondom berichtendiensten die hun berichten goed versleutelen. Er bestaan nog veel communicatiediensten die hun berichten onversleuteld versturen, waardoor mensen van buitenaf zouden kunnen meelezen, maar met apps als WhatsApp en Telegram is dat niet mogelijk. Dat levert nogal wat problemen op waar overheden zich ook mee bemoeien, zoals het ministerie van communicatie en IT van Indonesië. Dat ministerie heeft de webapp van de berichtendienst geblokkeerd, en dreigt nu ook de app te gaan blokkeren.

De Indonesische regering claimt dat terroristen Telegram hebben gebruikt voor het verspreiden van radicalisme en het organiseren van terroristische aanslagen. De oprichter van de dienst, Pavel Durov, heeft hierop gereageerd en heeft gezegd het jammer te vinden dat de Indonesische regering meteen dergelijke maatregelen heeft getroffen. Ook heeft Durov gezegd dat de kanalen die de Indonesische regering heeft aangewezen als onderdeel van het terrorisme, zijn verwijderd en dat er een speciaal team komt die hierop moet gaan letten.

Durov voegt daaraan toe:

Telegram is heavily encrypted and privacy-oriented, but we’re no friends of terrorists – in fact, every month we block thousands of ISIS-related public channels.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.