Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Thuisscherm van Facebook Messenger wordt voorzien van advertenties

Geschreven door
Geplaatst op12 juli 2017, 14:08 CategorieApplicaties

Facebook heeft aangekondigd dat het thuisscherm van de chatapplicatie Facebook Messenger wordt voorzien van advertenties. Voorheen deed het sociale netwerk hier nog een proef mee, maar de reclamebanners worden nu wereldwijd uitgerold.

Advertenties in Facebook Messenger

Facebook testte onlangs nog advertenties in Thailand en Australië op het thuisscherm van Facebook Messenger. Die test moet goed zijn gegaan, want vandaag maakt het bedrijf bekend dat die advertenties wereldwijd worden uitgerold, schrijft Venturebeat. Dat uitrollen kost nog even tijd, maar de redactie meldt dat de kans groot is dat je voor het einde van het jaar de advertenties te zien krijgt. Net zoals de reclame op Facebook en Instagram, zullen deze advertenties ook speciaal voor de gebruiker op maat gemaakt zijn.

Bedrijven zijn momenteel al in staat om gebruikers een bericht te sturen nadat zij eerst zelf contact hebben gezocht met dat bedrijf. Stan Chudnovsky, bij Facebook verantwoordelijk voor Messenger, zegt in een interview met Venturebeat dat advertenties niet alles zijn, maar dat dit wel de methode is om er voorlopig geld mee te verdienen. En dat er nog wel andere manieren van geld verdienen zijn, maar dat die manieren vaak toch neerkomen op advertenties en reclame. Wellicht is het straks een goed idee Messenger Lite te installeren.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.