Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Uitrol Google Play Protect begonnen: zo wordt Android veiliger

Geschreven door
Geplaatst op20 juli 2017, 10:21 CategorieAndroid

Google heeft laten weten dat de uitrol van Google Play Protect is begonnen en er nu een opnieuw ontworpen pagina voor Geverifieerde Apps is. Play Protect moet een veel duidelijker beeld aan de gebruiker geven over welke apps veilig zijn.

Google Play Protect wordt uitgerold

Google Play Protect, aangekondigd tijdens Google I/O 2017, is in feite een soort heruitgave van de beveiligingsfuncties binnen het Android-besturingssysteem. In een statement heeft Google laten weten dat Play Protect nu wordt uitgerold naar de Play Services-app op Android-apparaten en binnenkort ook in de Google Play Store te vinden zal zijn. In tegenstelling tot de huidige maatregelen, zal Play Protect het veel inzichtelijker moeten maken welke apps veilig zijn. De service zal dan ook regelmatig je toestel blijven controleren.

Play Protect is doorlopend actief om je apparaat, gegevens en apps te beveiligen. De functie scant je apparaat op een actieve manier en wordt voortdurend geoptimaliseerd om te zorgen dat je over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele beveiliging beschikt. Je apparaat wordt automatisch doorlopend gescand, zodat jij je daar geen zorgen over hoeft te maken.

De optie Geverifieerde Apps-sectie, die al aanwezig was in Android, is omgedoopt tot Google Play Protect, maar zal verder ongestoord zijn gang gaan. Je bereikt deze optie door naar Instellingen > Google > Beveiliging te gaan, waarna je op de optie kunt tappen. In een korte samenvatting laat het OS zien welke apps veilig zijn, welke apps er onlangs zijn gescand en welke apps je kunt uitschakelen. Later wordt het ook mogelijk app(updates) te scannen in de Updates-sectie van Google Play; die scans kun je dan handmatig uitvoeren.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Reacties

  1. Rolf
    12 september, 2017 om 15:21

    Het eerste wat play protect heeft gedaan is mijn bluetooth permanent uitschakelen. Lekker veilig dus, niet meer handsfree kunnen bellen. Ik heb uiteraard daarna meteen dit VIRUS uitgeschakeld. Nu ben ik op zoek naar een manier om mijn bluetooth terug te krijgen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.