Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Usb 3.2 is de volgende versie van de usb-c-standaard

Geschreven door
Geplaatst op26 juli 2017, 9:12 CategorieHardware

Er is een nieuwe versie van usb beschikbaar: usb 3.2. Deze versie van usb-c moet de dataoverdracht een stuk sneller gaan maken. Echter, je hebt hier uiteraard wel een apparaat voor nodig die de nieuwe standaard ondersteunt.

Usb 3.2: sneller dan versie 3.1

Over usb-c wordt al jaren geroepen dat dit de nieuwe standaard op het gebied van usb-kabels en -aansluitingen moet worden. Eén kabel waar je alles mee zou moeten kunnen doen: het opladen van je smartphone, tablet, laptop, bluetooth-speaker en tegenwoordig ook je Nintendo-spelcomputer. In de praktijk blijkt echter wat anders: door het verschil in voltage, specificaties voor dataoverdracht, energie en meer is het zo dat de usb-c-ervaring nogal ingewikkeld is geworden. Je kunt het een apparaat niet zomaar opladen met alle usb-c-kabels.

De USB 3.0 Promoter Group – waar onder meer Apple, Microsoft, HP en Intel onderdeel van zijn – heeft woensdag een nieuwe versie van usb-c aangekondigd: usb 3.2. Deze nieuwe standaard moet een stuk sneller worden dan zijn voorganger, met dataoverdrachten van 10 Gbps. Uiteraard dien je hiervoor wel een apparaat te hebben dat beschikt over de nieuwe aansluiting. Oudere usb 3.0-apparaten zullen echter een snellere overdracht tot 2 Gbps gaan halen, dus iedereen profiteert een beetje. In september horen we meer over de toekomst van usb.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.