Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Picture-in-picture modus voor videobellen in WhatsApp in ontwikkeling

Geschreven door
Geplaatst op20 juli 2017, 16:04 CategorieApplicaties

WhatsApp werd vorig jaar veel meer dan een standaard berichtenapp. Voor het eerst in de geschiedenis werd het namelijk ook mogelijk om videogesprekken te voeren. Nu blijkt dat men helemaal niet klaar is met de ontwikkeling daarvan. Er lijkt meer mogelijk te worden met de functie.

Videobellen WhatsApp

Videobellen betekent op dit moment dat de app het scherm van je smartphone compleet overneemt. Dat lijkt straks echter niet meer zo te zijn, want men zou een zogenaamde picture-in-picture modus toe willen voegen. Die functie werd gespot in app-versie 2.17.265, een erg vroege versie van de app.

De update werd overigens gespot door de mensen achter Twitter-account WABetaInfo, die stellen dat de functie wellicht met Android O (dus het nog uit te komen Android 8.0), uitgebracht wordt. Hieronder kan je zien hoe de functie er straks in de praktijk uit kan komen te zien.

WhatsApp tegen de rest

In een poging de concurrentie voor te blijven, komen er zeer regelmatig nieuwe functies naar WhatsApp. De afgelopen weken werd het bijvoorbeeld mogelijk om alle bestandstypen te versturen. Ook voegde men de mogelijkheid toe om Youtube-video’s direct in de app weer te geven.

Op die manier hoopt men voor te blijven op de groeiende concurrentie. Zo blijkt Amazon bijvoorbeeld te werken aan een echte concurrent in de vorm van Anytime, een app waarmee gebruikers vrijwel alles moeten kunnen, waaronder ook videobellen, muziek luisteren en natuurlijk berichtjes versturen.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.