Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WhatsApp gaat YouTube-video’s direct in de app weergeven

Geschreven door
Geplaatst op17 juli 2017, 12:45 CategorieApplicaties

De berichtendienst WhatsApp test momenteel een feature waardoor YouTube-video’s direct in de communicatieapplicatie kunnen worden weergeven. Deze functie bestaat al een tijdje bij onder meer concurrent Telegram.

YouTube-video’s bekijken in WhatsApp

Op dit moment test de populaire berichtendienst WhatsApp een nieuwe feature met een aantal bètatesters. De testers kunnen gedeelde YouTube-video’s voortaan direct in de communicatieapplicatie bekijken. Wanneer ze op een link naar de video drukken, dan worden ze niet doorgestuurd naar de geïnstalleerde YouTube-app. In plaats daarvan zal de berichtendienst de video direct openen in de app, in een apart schermpje op de voorgrond. De rest van de chat blijft dan op de achtergrond actief. Je verlaat de berichtenapp dus niet tijdens het kijken.

Deze functie bestaat al in andere berichtendiensten. Onder meer concurrentie Telegram biedt deze mogelijkheid aan en de app doet dit al een tijdje. In die app heb je de mogelijkheid zelf te kiezen voor hoe je de video wil bekijken. Wil je wel de YouTube-app openen, zodat je bijvoorbeeld ook meteen kun reageren onder die video? Je mag het helemaal zelf bepalen. Of WhatsApp gebruikers ook dergelijke vrijheden geeft, is vooralsnog niet duidelijk. Maar het lijkt ons van wel, aangezien gebruikers er niet van houden om dingen opgelegd te krijgen.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.