Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows Phone 8.1 wordt vanaf vandaag niet meer ondersteund

Geschreven door
Geplaatst op11 juli 2017, 8:55 CategorieWindows

Microsoft heeft laten weten dat de ondersteuning voor Windows Phone 8.1 vanaf vandaag, 11 juli, is teruggetrokken. Dat betekent dat je nu geen updates meer voor het platform hoeft te verwachten. Het OS werd in 2014 gelanceerd.

Ondersteuning Windows Phone teruggetrokken

Microsoft lanceerde Windows Phone, een besturingssysteem voor smartphones en phablets, in 2014. Maar vanaf vandaag is het afgelopen: het bedrijf trekt de stekker uit ondersteunende updates voor het platform. Niet heel veel mensen gebruiken dit OS, aangezien Android en iOS samen het grootste marktaandeel hebben. Maar wanneer je alleen kijkt naar de mensen die Windows-software op hun slimme apparaten gebruiken, dan is het wel slecht nieuws: meer dan driekwart daarvan draait nog altijd op Phone en dan natuurlijk versie 8.1.

Dat blijkt uit de meest recente statistieken van AdDuplex. Ongeveer twintig procent van alle gebruikers met Windows op hun smartphone, tablet of phablet draait op Windows 10 Mobile en de rest dus op een oudere versie. De cijfers zijn niet afkomstig van Microsoft, maar daardoor niet minder relevant of geloofwaardig: het gros van de Windows Phone-toestellen hebben de update naar Windows 10 Mobile niet gekregen. Het is aan te raden om een ander toestel te overwegen, met een systeem dat wél (nog) regelmatig updates ontvangt.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.