Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Xiaomi geeft volgende topmodel display van 6-inch en verhouding van 18:9’

Geschreven door
Geplaatst op6 juli 2017, 17:16 CategorieAndroid

Gisteren was er nog een verhaal rond het nieuwe vlaggenschip van het Chinese Huawei, vandaag horen we nieuwe zaken over Xiaomi’s volgende high-end smartphone. Gerucht gaat dat het bedrijf overweegt zijn nieuwe smartphone een 18:9 display te geven, van 6-inch.

Nieuwe topmodel Xiaomi

De nieuwe smartphone van Xiaomi heeft als codenaam Chiron en lijkt gewoon de Mi 7 te worden. Het toestel schijnt een 6-inch scherm te krijgen dat geleverd wordt door Japan Display – een samenwerking van Sony, Toshiba en Hitachi. Tegelijk schijnt het nog niet zeker te zijn of het 1080×2160 pixel display door hen geleverd wordt. Ook JDI heeft een soortgelijk scherm dat wellicht in het toestel geïntegreerd zou kunnen worden.

Mocht Xiaomi inderdaad kiezen voor zo’n 18:9 display, volgt het een relatief nieuwe trend rond onorthodoxe smartphoneschermen. Ook Samsung deed al zoiets met zijn Galaxy S8 en LG koos daarvoor met het vlaggenschip, de LG G6. Mocht het gerucht uitkomen, maakt Xiaomi een scherm dat iets groter is dan zijn vorige topmodel. De Mi MIX was bijvoorbeeld voorzien van een display met beeldverhouding van 17:9.

Ook het werkgeheugen van de Chiron lijkt gelekt te zijn. Naar het schijnt krijgt de smartphone een werkgeheugen van 8 gigabyte. Daarmee volgt de Chinese fabrikant dus ook de trend van toenemend werkgeheugen in smartphones.

Smalle schermranden?

Tot zover de geruchten rond de smartphone, zelf kunnen we ook nog wat speculeren. Een 18:9 scherm gaat namelijk vaak hand in hand met zeer smalle schermranden. Ook dat is een trend binnen de industrie die al een tijdje zonder grote innovaties zit. Schermen die een zo groot mogelijk deel van de voorkant van een toestel bedekken zijn de nieuwe mode en ook Xiaomi lijkt daarin mee te gaan. Het bedrijf onthulde ook nog enige tijd geleden de Xiaomi Mi Mix, een smartphone met smalle randen, en dus lijkt het ons waarschijnlijk dat ook nu voor zo’n scherm gekozen wordt.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab Active
Android KitKat (4.4)
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.