Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Youyota Sailfish OS wil draad oppakken van de Jolla Tablet

Geschreven door
Geplaatst op10 juli 2017, 10:22 CategorieHardware

De Youyota Sailfish OS-tablet is een third party-apparaat dat draait op Sailfish OS, dat de draad wil oppakken van de Jolla Tablet. De tablet is bijna identiek aan die van Jolla en moet in september van dit jaar geleverd worden.

Youyota Sailfish OS-tablet: dit moet je weten

Het bedrijf Jolla heeft in het verleden geprobeerd om een alternatief aan te bieden voor Android en iOS met het Sailfish OS. Dit besturingssysteem draait inmiddels op een handjevol smartphones, maar er zijn maar weinig nieuwe apparaten die worden voorzien van het systeem. Jolla heeft het inmiddels ook opgegeven als het op de hardware aankomt: de smartphones van het bedrijf gaan niet als warme broodjes over de toonbank en de ontwikkelingen rondom de tablet van de fabrikant zijn ook niets om over naar huis te schrijven.

Nu wil een ander bedrijf het gaan proberen met het Sailfish OS. Youyota is nu voornemens een tablet uit te brengen, die nagenoeg identiek is aan de tablet van Jolla en waarschijnlijk in september geleverd kan worden. Het team achter de nieuwe tablet heeft al maanden aan dit project gewerkt en lanceerde onlangs een crowdfundingpagina op Indiegogo om het geld bij elkaar te sprokkelen. Dit geld wordt straks gebruikt voor de productie van de nieuwe tablet. Er hoeft geen geld meer in de ontwikkeling van het systeem gestoken te worden.

En dat is misschien de kracht van deze nieuwe tablet. Jolla had het financieel zwaar, vanwege de investeringen die het bedrijf moest doen op het gebied van software en hardware. Youyota concentreert zich echter alleen op de productie van de producten, en licenseert de technologie van de Finse fabrikant. De hardware en software zijn dus al ontworpen. Maar dat betekent nu ook dat je te maken krijgt met specificaties die een beetje achterhaald zijn. Maar gelukkig zijn er ook specs aanwezig die zich hebben bewezen in de afgelopen maanden.

  • Intel Atom Z3735F Bay Trail-processor
  • 2 GB aan werkgeheugen
  • 32 GB of 64 GB aan opslagruimte
  • 802..11a/b/g/n wifi
  • Bluetooth 4.0

Nu zou het bedrijf natuurlijk kunnen kiezen voor betere specs, maar dat betekent direct dat de prijs omhoog zou gaan. De tablet beschikt over een scherm van 7,85-inch en een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels. Ook is er een micro-sd-kaartsleuf aanwezig (ondersteuning tot 256 GB), evenals micro-usb en een koptelefoonaansluiting. De tablet wordt verscheept met Sailfish OS 2.1 (de meest recente versie) en heeft een vanafprijs van 199 dollar (ruim 174 euro) voor de versie met 32 GB; de andere versie kost 219 dollar (192 euro).

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.