Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Zo bescherm je je tablet of smartphone optimaal

Geschreven door
Geplaatst op3 juli 2017, 9:03 CategorieAccessoires

Als je eindelijk de stap hebt gezet om een gloednieuwe tablet of smartphone aan te schaffen, dan wil je het zeker niet hebben dat hij na een paar dagen al bekrast is of erger nog: dat hij het helemaal niet meer doet. Je doet er dan ook goed aan om naast een tablet of smartphone te kopen, ook direct na te denken over de bescherming van je tablet of smartphone. Zo kan jouw apparaat beter tegen een stootje. Je kunt gaan voor een case, een beschermhoesje of een andere tablet accessoire. In dit artikel zie je de verschillende mogelijkheden. Welke het best bij je past, kun je uiteindelijk alleen zelf bepalen. Daarvoor zul je onder andere rekening moeten houden met de verschillende materialen die beschikbaar zijn en de verschillende prijsklassen.

Optimale bescherming

Het is natuurlijk altijd belangrijk dat je voorzichtig met jouw tablet of smartphone omgaat. Waar je vroeger een Nokia 3310 nog weleens van de trap af kon laten vallen zonder dat dat schade opleverde, is het bij een smartphone of tablet vaak gelijk wel klaar. Dat hoeft echter niet het geval te zijn als je tablet of smartphone optimaal beschermd is. Als eerst kun je gaan voor een case. Een case zorgt er vaak voor dat zowel de achterkant als de zijkanten van de mobiel beschermd worden bij een val. Het nadeel is echter dat de voorkant niet beschermd wordt. Daarvoor kun je nog een screenprotector aanschaffen om de kans op krassen te verkleinen. Een screenprotector is een laagje plastic of glas dat je over je scherm plaatst en vanaf dat moment is jouw apparaat beter beschermd tegen kras-, val- en stootschade.

Case Screenprotector

Opties in overvloed

Een andere optie is een beschermhoes voor je tablet of smartphone. Het voordeel daaraan is dat zowel de voorkant als de achterkant beschermd wordt. Vooral ideaal als je vaak met het apparaat op stap gaat en hij vervolgens ergens tussen je sleutels belandt. Een nadeel hieraan is echter wel dat de smartphone of tablet wat dikker en groter wordt. Ook kun je gaan voor een insteekhoesje, maar dan is het apparaat alleen beschermd op het moment dat hij niet gebruikt wordt. Tenslotte is er ook nog een bumper. Zo’n bumper beschermt alleen de zijkanten van jouw apparaat. Voor welke optie je ook kiest: Het blijft natuurlijk altijd belangrijk om zelf ook zuinig met je tablet of smartphone om te gaan. Op die manier heb je er het langst profijt van.

Beschermhoes insteekhoes bumper

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.