Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer brengt geen nieuwe budgetsmartphones meer uit

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2017, 9:43 CategorieAndroid

Acer heeft gisteren tijdens IFA 2017 van zich laten horen tijdens een persconferentie. Zo werden er diverse nieuwe convertibles en producten voor de gamers onder ons gepresenteerd. De Taiwanese fabrikant kondigde echter geen nieuwe smartphones aan en zal dat voorlopig ook niet meer doen.

Acer heeft de afgelopen jaren diverse smartphones op de Nederlandse en Belgische markt gebracht, waaronder eind vorig jaar nog de Liquid Z6 Plus. De meeste smartphones van het bedrijf zijn betaalbare modellen en juist in dat marktsegment is er ontzettend veel concurrentie.

Op de vraag waarom Acer tijdens IFA geen smartphoneaankondigingen doet laat het bedrijf weten zich voorlopig terug te trekken uit de markt voor betaalbare smartphones. Het is te druk in de markt en het aandeel van Acer is dermate klein dat het simpelweg geen winstgevende activiteit is. Voorlopig hoeven we dus geen nieuwe, betaalbare modellen van het bedrijf te verwachten.

Dat betekent echter niet dat we helemaal geen nieuwe smartphones van Acer meer gaan zien. Er zijn wel plannen om begin volgend jaar een premium model met een 360 graden camera op de markt te brengen. Acer ziet nog wel kansen met smartphones die zich middels één of meerdere unieke functies onderscheiden van de concurrentie.

Op het gebied van tablets verandert er voorlopig weinig. Onlangs heeft de Taiwanese fabrikant nog diverse modellen aan het assortiment toegevoegd, waaronder de Iconia One 10 (B3-A40) en Iconia Tab 10 (A3-A50). Ook wordt het assortiment met Windows 1o-convertibles wederom uitgebreid.

  • Delen:
Acer Liquid Z6 Plus
Acer Liquid Z6 Plus
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.