Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer lanceert Switch 7 Black Edition en Spin 5 convertibles

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2017, 12:37 CategorieWindows

Acer heeft vandaag tijdens IFA 2017 diverse nieuwe convertibles aangekondigd. De Taiwanese fabrikant komt onder meer met de premium Switch 7 Black Edition en de Spin 5. De nieuwe producten zijn allemaal uitgerust met de nieuwe, 8e generatie Intel Core processoren, ondersteuning voor Windows Hello en een vernieuwd design.

Acer Switch 7 Black Edition

De Acer Switch 7 Black Edition is ’s werelds eerste ventilatorloze 2-in-1 laptop die uitgerust is met een discrete grafische kaart. Er is gebruikgemaakt van Acers Dual LiquidLoop-technologie, een koelsysteem zonder ventilator, om het apparaat geheel koel te houden. Natuurlijk zien we bij dit Switch-model ook de kickstand weer terug, waardoor het apparaat in een hoek op tafel gezet kan worden. Nieuw is wel dat de kickstand direct uitklapt zodra de onderzijde van het display op tafel gezet wordt. Het toetsenbord is afneembaar (zit vast middels magneten) waardoor je het scherm als tablet kunt gebruiken.

Onder de motorkap zien we een 8e generatie Intel Core i7-processor en een NVIDIA GeForce MX150 grafische kaart terug, vergezeld door maximaal 8GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslaggeheugen. De Switch 7 Black Edition weegt minder dan 1,15 kg met losgekoppeld toetsenbord en heeft een robuuste behuizing van geborsteld aluminium.

De convertible is voorzien van een 13,5 inch ips lcd-scherm met een 2256 bij 1504 pixels resolutie. Ook beschikt het apparaat over een stylus op basis van de Wacom EMR technologie met 4096 drukgevoeligheidsniveaus en herkenning van de kantelhoek van de pen waarmee de hoek, de breedte en de schaduw van de pennenstreek kan worden bepaald. Deze stylus werkt zonder batterijen en is aan de Switch 7 te bevestigen door middel van een houder. Voor ondersteuning van Windows Hello is de Switch 7 Black Edition uitgerust met een optische vingerafdruksensor onder glas met POA (Power on Authentication), waardoor je de laptop kan inschakelen en meteen kan inloggen met één enkele aanraking.

Acer Spin 5

De nieuwe Acer Spin 5 heeft een nog lichter gewicht dan zijn voorganger, is draagbaar en komt met een metalen behuizing. De convertible is op verschillende manieren te gebruiken. Je kunt kiezen tussen de notebook-, tablet-, weergave- of tentmodus.

Het 13 inch model van de Spin 5 weegt 1,5 kg en is 15,9 mm dun. De 15 inch versie weegt iets meer dan 2 kg en is 17,9 mm dun. Beide apparaten komen met een 8e generatie Intel Core-processor, tot 16 GB DDR4 geheugen, een batterijduur van maximaal 13 uur en een optionele NVIDIA GeForce GTX 1050 grafische kaart voor de 15 inch versie. Het ips lcd-scherm heeft een full hd-resolutie meegekregen.

De Acer Active Stylus is te gebruiken op het touchscreen, bijvoorbeeld in combinatie met Windows Ink. Dankzij Acer TrueHarmony, Dolby Audio Premium technologie en twee slim geplaatste luidsprekers aan de voorkant (zodat ze in geen enkele modus worden geblokkeerd) moet de Spin 5 volgens Acer een heldere en hoogwaardige geluidservaring bieden. Voor de Skype for Business certificering combineert de Spin 5 vier array microfoons met far-field stemherkenningstechnologie, zodat je vanaf een afstand tot 4 meter toegang hebt tot Cortana, de persoonlijke assistent van Microsoft.

Prijs en beschikbaarheid

De Acer Switch 7 is vanaf december verkrijgbaar in de Benelux vanaf 1.999 euro. De Spin 5 is vanaf september verkrijgbaar. Het 13 inch model zal beschikbaar zijn vanaf 899 euro en het 15 inch model vanaf 999 euro.

  • Delen:
Acer TravelMate Spin B1
Acer TravelMate Spin B1
Windows 10
acer spin 5 (2017)
Acer Spin 5 (2017)
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.