Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 7.0 Nougat heeft nu een marktaandeel van 13,5 procent

Geschreven door
Geplaatst op10 augustus 2017, 9:29 CategorieAndroid

Google heeft de nieuwste distributiecijfers voor Android vrijgegeven. Android 7.0 Nougat heeft inmiddels 13,5 procent in handen. Op Android 6.0 Marshmallow na, hebben vrijwel alle andere versies van Android marktaandeel moeten inleveren.

Android 7.0 blijft in aandeel stijgen

Aan het begin van de maand maakt Google altijd bekend hoe het ervoor staat met de Android-markt en de aandelen die de verschillende versies hebben. Net zoals vorige maand is het nu ook zo dat Android 7.0 Nougat een kleine winst geboekt heeft en dat het gros van de andere Android-versies aandeel hebben moeten inleveren. Momenteel heeft Nougat een aandeel van 13,5 procent, terwijl binnenkort Android 8.0 al moet verschijnen. Met 12,3 procent in handen is versie 7.0 flink groter dan versie 7.1, die 1,2 procent in handen heeft.

Android 6.0 Marshmallow is nog altijd de grootste van dit moment. Die versie van het mobiele besturingssysteem heeft 32,3 procent in handen en heeft in een maand tijd 0,5 procent vooruitgang geboekt. Ter vergelijking: in dezelfde periode vorig jaar was het nog zo dat Marshmallow op 15,2 procent marktaandeel stond. Nougat loopt dus iets achter op dat percentage, maar dat heeft wellicht ook met de toename van het aantal Android-apparaten te maken. En fabrikanten wachten doorgaans nog steeds erg lang met updates.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.