Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google noemt Android 8.0 officieel Android Oreo: dit moet je weten

Geschreven door
Geplaatst op21 augustus 2017, 21:04 CategorieAndroid

Google heeft maandagavond officieel onthuld dat Android 8.0 Android Oreo zal heten. Dit is een veiligere en snellere versie van het systeem. Google onthulde de naam van de nieuwe versie van het OS tijdens een speciale, maar zeer korte livestream.

Dit is Android Oreo: Android met versienummer 8.0

Google heeft tijdens een speciale, maar zeer korte livestream (van hooguit anderhalve minuut) bekendgemaakt wat de naam van de volgende versie van het Android-besturingssysteem zal zijn: dat is Android Oreo. Dat is niet geheel verrassend, aangezien er al langer geruchten bestonden over het idee van deze naam. Het is ook niet de eerste keer dat Google kiest voor het merk van een commerciële lekkernij. Eerder sloeg het bedrijf al de handen ineen met KitKat. Na KitKat verschenen Lollipop (5.0), Marshmallow (6.0) en Nougat (7.0).

Android 8.0 Oreo is vanaf vandaag uit de bèta gehaald en is nu – op moment van schrijven – in golven onderweg naar de eigen smartphones en phablets van Google, de Nexus- en Pixel-apparaten. Nu is het zo dat de build beschikbaar is op het Android Open Source Project en later zal het voorkomen dat de versie via over-the-air-updates (ook wel OTA’s genoemd) wordt vrijgegeven voor de rest. Heb je een smartphone van een andere fabrikant, zoals Sony, HTC of LG, dan kan het nog langer duren voordat je de grote update mag ontvangen.

We hebben eerder al over Android Oreo geschreven. In dit artikel krijg je een kort overzicht van een aantal features die je mag verwachten, terwijl we in dit achtergrondstuk de nadruk leggen op snelheid en in dit achtergrondartikel de nadruk leggen op veiligheid.

Nu al Android Oreo downloaden

Mocht je hebben meegedaan met de bèta-periode van Android 8.0 Oreo, dan zal Google je toestel als eerste voorzien van het nieuwe Android. Voor de mensen die nu goed opletten: ja, dat betekent inderdaad dat je je nu nog kunt aanmelden voor de bèta, de software kunt downloaden en je vervolgens kunt afmelden voor de bèta. Je hebt dan snel de nieuwste versie van Android, zonder het gedoe met updates die je toestel vreemd kunnen laten reageren. Meer informatie daarover vind je in dit artikel of in de blogs die Google vandaag gepubliceerd heeft.

 • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Reacties

 1. Michiel
  22 augustus, 2017 om 12:47

  Goede middag,

  dit is toch niet voor elk Samsung toestel?

  Heb nl. nog een oudje [Samsung Galaxy S5], dus denk niet dat ik deze kan updaten…

  Gr. Michiel

 2. frans
  26 augustus, 2017 om 9:44

  Ik heb nexus 5 x dus krijg hem nog wel binnen ben erg benieuwd maar er zal niet zo veel veranderen ja wat dingen maar dan heb je het gehad belangrijker is de het gebruik accu en dat alles niet aan staat wat je toch niet gebruikt.
  Kijk je kunt je mobiel toch niet voor alles gebruiken zoal de jongeren hem gebruiken ja dan heb je 5 accu s nodig ik bezit nog ook een vaste pc en laptop gebruik het mobiel voor bellen berichten en kijk af en toe op intenet abbo per maad een tientje.
  !50 bel minuten en 1 gb data voor mij genoeg en goedkoop zo.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.