Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android O wordt op 21 augustus gepresenteerd

Geschreven door
Geplaatst op19 augustus 2017, 13:11 CategorieAndroid

Google heeft bevestigd dat de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem komende maandag, 21 augustus, officieel gepresenteerd zal worden. Het Amerikaanse bedrijf zal de uiteindelijke versie van Android O om 20.40 Nederlandse tijd officieel uitbrengen.

Het is inmiddels alweer vier maanden geleden dat Google Android O als nieuwste versie van zijn mobiele besturingssysteem aankondigde. Deze versie brengt onder meer verbeteringen op het gebied van accuduur, een picture-in-picture modus en de mogelijkheid om notificaties in categorieën te plaatsen. Android O staat echter vooral in het teken van betere prestaties, met aanpassingen die onder de motorkap gedaan zijn.

Lees meer over alle nieuwigheden in Android O.

Android O, Oreo?

Er is nog geen officiële naam voor het nieuwe besturingssysteem bekendgemaakt, maar we verwachten wederom een originele, ‘zoete’ naam. Google verzint vaak suikerhoudende namen. Zo zijn eerdere Android-versies uitgebracht onder namen als Lollipop, Marshmallow en Nougat. Wie weet is het dit keer tijd voor Android O(reo)!

Presentatie Google

De presentatie van Android O vindt maandag om 20.40 Nederlandse tijd plaats, zo is te zien op een speciale website voor het evenement. Dit moment valt samen met een zonsverduistering in de VS, waardoor Google de site aanduidt met de naam eclipse. De presentatie is live te volgens via een livestream.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.