Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android O speelt gekozen ringtone af op gekoppeld bluetooth-apparaat

Geschreven door
Geplaatst op14 augustus 2017, 9:02 CategorieAndroid

Google heeft een kleine, maar handige functie toegevoegd aan het arsenaal van Android O: ringtones worden op gekoppelde bluetooth-apparaten afgespeeld. Deze functie is al beschikbaar in een ontwikkelaarsversie van het besturingssysteem.

Android introduceert kleine, handige functies

Google wil met Android O geen grote veranderingen implementeren, maar richt zich in plaats daarvan op kleine, maar handige verbeteringen. Eén van die verbeteringen heeft te maken met een algemene verbetering van de ondersteuning voor bluetooth-apparaten. Zo kwam eerder al in het nieuws dat je het niveau van energie van een gekoppeld bluetooth-apparaat kan zien binnen het besturingssysteem, en daar is nu een handige optie bijgekomen. Je hoort namelijk de gekozen ringtone op een gekoppeld bluetooth-apparaat.

Dat geldt voor bijvoorbeeld draadloze speakers of koptelefoons. Nu is het nog zo dat wanneer je wordt gebeld, je een standaard toontje en misschien een notificatielampje ziet branden, maar straks hoor je dus de ringtone die je zelf hebt ingesteld. Deze functie is ontdekt door de mensen van XDA, die diep in de ontwikkelaarsopties van Android O hebben zitten wroeten. We verwachten dat we deze optie straks veel sneller kunnen vinden dan nu het geval is. Het ziet er naar uit dat Android inderdaad steeds beter met bluetooth overweg kan.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.