Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Android kan straks laten zien hoeveel energie je bluetooth-apparaat heeft’

Geschreven door
Geplaatst op1 augustus 2017, 9:28 CategorieAndroid

Het ziet ernaar uit dat Google werkt aan een functie binnen Android die het accupercentage van een bluetooth-apparaat kan laten zien. Het gaat dan uiteraard om een gekoppeld product, zoals bijvoorbeeld een bluetooth-speaker of -koptelefoon.

Accupercentage zichtbaar van gekoppelde producten op Android

Als we de nieuwe geruchten mogen geloven dan zal Android binnenkort in staat zijn een accupercentage te weergeven van een gekoppeld bluetooth-apparaat, zoals een speaker of een koptelefoon, blijkt uit informatie van XDA Developers. Wanneer deze functie zal worden geactiveerd is niet duidelijk. Maar wanneer het zover is, dan zal ook niet meteen elk apparaat met de nieuwe feature aan de slag kunnen. De bluetooth-apparaten dienen namelijk de functie ook te ondersteunen, dus er is nog een lange weg te gaan.

Dat Google hier achter de schermen al een tijdje aan werkt is geen verrassing. Tijdens een eerdere AMA-sessie op Reddit gaf een Google-medewerker al aan dat er schot in de zaak zit en dat enkele hardwareproducenten de feature al hebben ingebakken. Enkele telefoonproducenten, zoals Samsung, LG en OnePlus, hebben al een dergelijke functie. Maar die is nog niet native aan Android, waardoor het gros van de smartphones en tablets er dus geen toegang tot heeft. Het wachten is nu totdat Google hier meer info over geeft.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.