Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple A11-processor van iPhone 8 blaast alle bestaande processoren uit het water’

Geschreven door
Geplaatst op18 augustus 2017, 22:25 CategorieiPhone

De Apple A11-processor, die de nieuwe iPhone 8 zal aandrijven, blaast qua prestaties alle bestaande processoren uit het water. Sterker nog, met de A11 neemt Apple een voorsprong van zeker een jaar op de concurrentie. Dat meldt ene Geekbar op het Chinese sociale netwerk Weibo, die er ook twee plaatjes bij doet van de A11.

Benchmark

Geekbar heeft geen benchmark gezien van de Apple A11. Maar de Weibo-gebruiker verbindt een aantal gegevens, en het klinkt niet onlogisch. Om te beginnen zijn gegevens van benchmarksite AnTuTu genomen met de prestaties van de beste smartphones en tablets van de maand juli. Die laat de volgende top drie zien: OnePlus 5 op 1, ZTE Nubia Z17 op 2 en HTC U11 op 3.

Apple A10X nu al de snelste

De Oneplus 5 scoort bij AnTuTu 181.614 punten. Geekbar legt daar echter het resultaat van de nieuwe 10.5-inch iPad Pro naast, die op een Apple A10x-chip loopt en alle genoemde smartphones ver achter zich laat: de tablet van Apple scoort 222.879 punten op dezelfde meetlat. Dus zelfs de Qualcomm Snapdragon 835 blijft ver achter bij de Apple A10X Fusion van de iPad Pro.

A11 dus nog beter

Nu weet Geekbar het zeker: de Apple A11, waar plaatjes van worden getoond, moet dit nog veel beter doen. Bij een stoplicht moet deze nieuwe processor elke bestaande CPU in een rookwolk achterlaten.

TSMC

De Apple A11 wordt geproduceerd door TSMC, en niet meer door Samsung. Deze fabrikant zou de chips bakken op 10 nanometer, in plaats van 16 nanometer waar de A10 nog op is geproduceerd. Dat betekent dat er meer transistors in zitten die meer werk kunnen verzetten, zelfs als de totale omvang van de chip wordt verkleind.

Stroom

Echter, benchmarks zijn niet al te betrouwbaar en de genoemde scores wisselen zelfs bij elk afzonderlijk apparaat. Niet elke OnePlus 5 zal bijvoorbeeld de topscore halen die hierboven is genoemd. Ook kan het benchmarksysteem nogal makkelijk worden belazerd. Dus hoe de Apple A11 echt zal presteren, moet straks uit de praktijk blijken. Waarbij ook altijd meetelt hoeveel stroom zo’n chip nodig heeft om met de top mee te draaien. De snelste processoren zijn meestal niet de zuinigste.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS
Apple iPhone 8 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.