Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple onthult per ongeluk een aantal nieuwe functies iPhone 8

Geschreven door
Geplaatst op1 augustus 2017, 15:07 CategorieiPhone

Er zijn meer details over Apple’s aankomende iPhone 8 ontdekt in de firmware van de HomePod. Die draadloze speaker draait net als de iPhones op iOS en ontwikkelaars ontdekken op dit moment allerhande nieuwe functies in de software die straks wellicht gepresenteerd worden bij de nieuwe telefoon.

iPhone 8 unlocken

Waar gisteren het design en gezichtsherkenning ontdekt werden in de software, zijn er nu meer functies onthuld aan de hand van de software. Ontwikkelaars melden onder meer de aanwezigheid van een ‘tikken om te ontwaken’ functie. Dat houdt in dat als een gebruiker op het scherm van de telefoon tikt, het scherm aanspringt. Een soortgelijke functie was er bijvoorbeeld in de HTC One.

Maar het scherm kan ook op andere momenten aanspringen, zonder dat het echt een handeling van de gebruiker vereist. Ontwikkelaars ontdekten ook een potentiële functie voor ‘aandachtsdetectie’ in de code. The Verge speculeert dat de telefoon geen notificaties weergeeft als mensen er al naar kijken. Het zou ook kunnen dat de iPhone 8 automatisch aanspringt als iemand ernaar kijkt.

Gezichtsherkenning op de iPhone 8

De iPhone 8 zou ook voorzien worden van gezichtsherkenning. Het is een functie waar al tijden geruchten over de ronde doen, maar die sinds gisteren alleen maar aan kracht gewonnen hebben. In de code voor de HomePod blijken ook referenties als ‘glimlach’ en ‘kuiltjes’ gevonden te zijn, refererend naar verschillende gezichtsuitdrukkingen die mensen kunnen hebben.

Dat lijkt dan weer een verwijzing te zijn naar de langverwachte gezichtsherkenning die in de iPhone 8 geïntroduceerd zou worden. Apple lijkt er namelijk voor te kiezen de thuisknop weg te laten bij het nieuwe toestel (waar ook het gisteren gelekte design naar hintte). Daarmee verdwijnt volgens diverse ontwikkelaars ook de vingerafdrukscanner. Gezichtsherkenning is dan een goed alternatief en daarvoor is de herkenning van verschillende soorten gezichtsuitdrukkingen van groot belang.

Moeilijke situatie voor Apple

In een interview met de site Wired vertelde iOS-ontwikkelaar Steve Troughton-Smith dat Apple waarschijnlijk niet blij zal zijn. Het bedrijf is nu immers zelf de voornaamste bron van een hele reeks lekken rond zijn nieuwe vlaggenschipmodel. “Dit is een moeilijke situatie voor Apple,” aldus Troughton-Smith. “Dat zijzelf de bron van de enige concrete lekken over de smartphone en het design zijn, zal veel mensen binnen het bedrijf van streek maken.”

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.