Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple presenteert in september iPhone 7S, 7S Plus en iPhone 8’

Geschreven door
Geplaatst op9 augustus 2017, 13:22 CategorieiPhone

Dit jaar presenteert Apple niet alleen de langverwachte iPhone 8, maar ook gewoon twee opvolgers van de iPhone 7: de 7S en de 7S Plus. Dat stelt de gewoonlijk betrouwbare KGI Securities analist Ming-Chi Kuo. Hij stelt dat de toestellen in slechts drie kleuren beschikbaar zullen zijn: zwart, zilver en goud.

Geen vertraging iPhone 8

Volgens Kuo is er dus geen vertraging bij de productie van de iPhone 8 te merken straks. Naar het schijnt begint Apple eind deze maand met de laatste proeven met de iPhone 8 en zal het toestel half september massaal geproduceerd worden. Er moet wel rekening gehouden worden met tekorten tot begin 2018, want de productie van de speciale OLED-telefoon lopen volgens Kuo pas rond die tijd gelijk met de verwachte vraag.

Wellicht heeft het achterblijven van de productie van de iPhone 8 iets te maken met die OLED-schermen. Op de site Fudzilla lezen we dat de schermen moeilijk te produceren zijn en dat bij Samsung Display, dat de beste resultaten boekt, zestig procent van de displays slaagt. De rest kan dus allemaal weggegooid worden.

Fudzilla baseert zich voor zijn bericht op Luo Zhongsheng, directeur van Foxconn-dochter FIH Mobile. Foxconn is een van de fabrikanten van Apple-producten en dus is het aannemelijk dat directeur Luo meer weet over de productie van de toestellen. Volgens Luo is de productie van de displays vooral moeilijk omdat Apple ze een unieke vorm geeft. Zoals de afgelopen tijd op veel foto’s en schetsen te zien was, zit er bovenin het scherm een uitsparing voor onder meer de camera. Juist daardoor is het maken van de displays ingewikkeld. Luo stelt overigens ook dat het een dure iPhone zal worden, mogelijk van 1.000 dollar.

Nieuwe iPhone modellen

Over de nieuwe iPhones horen we al sinds vorig jaar september allerhande geruchten. De 7S en 7S Plus zouden wat het ontwerp betreft weer gelijkenissen vertonen met hun voorganger, maar de iPhone 8 moet qua design flink verschillen van zijn voorgangers. Het grootste verschil zou zitten in het scherm en het achterwege blijven van een vingerafdrukscanner. In plaats daarvan zou Apple kiezen voor gezichtsherkenning. Of dat ook geldt voor de 7-opvolgers is niet zeker.

De telefoons zullen in september gepresenteerd worden, waarschijnlijk tegen het eind van de maand. Wanneer ze te koop moeten zijn is niet duidelijk, maar dat zal waarschijnlijk niet lang na de presentatie zijn.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS
Apple iPhone 8 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.