Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple komt volgend jaar met 6,4-inch iPhone’

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2017, 15:55 CategorieiPhone

Apple zal op 12 september de iPhone 8 en twee opvolgers voor de iPhone 7 presenteren. Maar het bedrijf werkt ondertussen al aan een toekomstig model en daarover horen we nu voor het eerst iets nieuws. Volgens het Zuid-Koreaanse ETNews, dat zich beroept op anonieme bronnen, werkt Apple aan een extra grote smartphone.

Apple iPhone 9

Het bericht van ETNews stelt dat Apple samenwerkt met onder meer Samsung Display en andere leveranciers, om een scherm te bouwen dat tussen de 5,85 en 6,46-inch groot wordt. De gedachte is dat Apple in 2018 hele grote nieuwe iPhones lanceert. Die zouden het dan goed op moeten kunnen nemen tegen de eerder deze maand gepresenteerde Samsung Galaxy Note 8.

Dat Samsung-apparaat geschikt over een 6,3-inch scherm en de phablet is nu al erg populair. Apple-telefoons halen de zes inch nog niet en daar zou de smartphonemaker verandering in willen brengen om een graantje mee te pikken van de phablet-markt.

iPhone 8

Mocht je denken: waarom horen we nu al iets over de iPhone 9, kunnen we je vertellen dat het niet heel vreemd is. Over de iPhone 8 hoorden we in maart 2016 voor het eerst iets, dus lang voordat Apple überhaupt met de iPhone 7 kwam. Al die maanden later, hebben we een redelijk goed beeld van de nieuwe iPhone.

Het toestel zal naar verluidt een virtuele thuisknop krijgen, omdat het scherm vrijwel de hele voorkant bedekt. Enkel bovenin is een uitsparing gemaakt voor de camera, een infraroodsensor en luidspreker. Het toestel schijnt ontgrendeld te kunnen worden middels gezichtsherkenning en kost 999 dollar in de goedkoopste variant.

Tot slot kwam er recent een demonstratie van de functionaliteit van het nagenoeg randloze toestel. Persbureau Bloomberg liet zien dat er onderin een dunne balk zou komen te liggen, die omhoog geschoven kan worden om het toestel te ontgrendelen. Ook zou het scherm te zien zijn binnen apps en makkelijk te verbergen zijn.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.