Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos komt alsnog met high-end tablet

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2017, 23:24 CategorieAndroid

Archos heeft op de IFA een high-end tablet gepresenteerd: de Diamond Tab, met een 2K-scherm. Het 10,1-inch ips lcd-scherm heeft om precies te zijn een resolutie van 1600 x 2560 pixels.

Geen budgetmodel

 

De presentatie kwam na een andere presentatie eerder op de dag, waarbij een flink aantal budgetmodellen werd aangekondigd. Die zijn in dit bericht te zien.

2K-scherm

De 2K houdt in pakweg 299 pixels per inch en dat is aardig veel. De tablet zal waarschijnlijk in oktober in de winkels verschijnen. Consumenten kunnen dan de volgende specificaties verwachten. Het besturingssysteem is Android 7.0 Nougat. De chip is een Rockchip RK3399. Die bestaat uit twee Cortex A72-kernen en vier Cortex A53-kernen. De zes processorkernen worden ondersteund door 4GB ram en een Mali T860MP4 gpu.

Camera’s

Er zit 64 GB opslaggeheugen in deze tablet. Of dat met een micro sd-kaart kan worden uitgebreid, moet nog worden uitgezocht. De primaire camera aan de achterkant biedt een resolutie van 13 megapixel, met autofocus en een led-flitser. De secundaire camera aan de voorzijde biedt een resolutie van 5 megapixel. Hij wordt opgeladen met een micro usb-poort.

300 euro

De tablet maakt contact met internet via wifi en is voorzien van GPS. Een vaste 6600 batterij houdt de zaak in leven. De tablet zal in oktober de markt op komen voor een prijs van rond de 350 euro.

 

Hieronder het persbericht van Archos:

ARCHOS Diamond Tab De nieuwe tablet heeft een 10,1 inch metalen behuizing en een Retina-scherm met hoge contrastratio. De resolutie is 2560×1600 pixels. De ARCHOS Diamond Tab kan gemakkelijk overweg met het HD-beeldmateriaal van bijvoorbeeld YouTube of Netflix. De tablet wordt aangestuurd door de Rockchip 3399 SoC, met een dual-core Cortex-A72 en quad-core Cortex-A53 en Mali-T860 MP4 GPU, met 4GB RAM, met 64GB intern geheugen. Daarmee is hij ideaal als second screen voor tv/video, games, browsen en socializen. Verder beschikt de tablet over twee camera’s (13 megapixel achterop en 5 megapixel op de voorkant) en een batterij van 6600 mAH. De adviesprijs is 349,99 euro. Beide producten zijn naar verwachting in oktober leverbaar.

  • Delen:
Archos 55 Graphite
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.