Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus kondigt ZenBook Flip 14 en ZenBook Flip 15 aan

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2017, 15:55 CategorieWindows

Asus heeft tijdens IFA 2017 nieuwe varianten van de Asus ZenBook onthuld: het gaat om de Asus ZenBook 14 en ZenBook 15. Beide modellen zijn 2-in-1-laptops die je ook in de tablet-, tent- of presentatiemodus kunt zetten.

Dit zijn de Asus ZenBook Flip 14 en ZenBook Flip 15

Een paar maanden geleden kondigde Asus de “dunste 2-in-1-laptop ooit” aan, de Asus ZenBook S. Tijdens de IFA in Berlijn doet de fabrikant daar nu een schepje bovenop, door de Asus ZenBook Flip 14 te presenteren. Dit is de “dunste 2-in-1 laptop ooit met behoorlijke grafische kwaliteiten”, aldus het bedrijf. De laptop is 13,9 millimeter dun en weegt ongeveer anderhalve kilo. Onder de motorkap zit onder meer de entry-level Nvidia GeForce MX150 (dat is, in andere woorden, de mobiele versie van de GeForce GT 1030).

Verder wordt het apparaat aangedreven door een achtste generatie Intel Core-processor (tot de i7), tot 16 GB aan werkgeheugen en tot 512 GB aan ssd-opslagruimte. Het scherm is 14-inch groot en heeft dunne randen (Asus noemt dit NanoEdge, maar in feite valt dat wel mee) en beschikt over een resolutie van 1080p. Asus heeft een 14″-scherm in een 13″-omhulsel gepropt, geeft het bedrijf graag mee. De accu gaat dertien uur mee. Verder is er een vingerafdrukscanner en draait het geheel op het Windows 10-besturingssysteem.

De Asus ZenBook Flip 15 lijkt ontzettend veel op de Asus ZenBook Flip 14, maar biedt wel degelijk een meerwaarde. Onder de motorkap zit een achtste quadcore-processor van Intel Core (tot i7), de Nvidia GTX 1050, een optioneel 4K-display en tot 2 TB aan hdd-opslagruimte of tot 512 aan ssd-opslagruimte. Ook is er ondersteuning voor een stylus, zijn er speakers van Harman Kardon aanwezig en zijn er Thunderbolt- en usb-c-poorten. De ZenBook Flip 14 heeft een prijs vanaf 799 euro, terwijl de 15 een prijs van 899 euro heeft gekregen.

Het laatste model dat Asus heeft onthuld binnen de 2-in-1-categorie van laptops waarvan je het scherm om z’n as kunt draaien, is de goedkopere Asus VivoBook Flip 14. Dit apparaat heeft ook een 14″-scherm in een 13″-chassis, is 15,4 millimeter dun en weegt 1,5 kilo. Onder de motorkap zit onder meer een Intel Core-processor (tot i7). De prijs voor dit apparaat is vanaf 399 euro, laat Asus tijdens haar persconferentie op de persdagen van IFA 2017 weten. Later deze week volgt onze hands-on met de verschillende laptops.

  • Delen:
Asus Zenbook Flip 14 (UX461)
Windows 10
Asus ZenBook Flip 15 (UX561)
Asus ZenBook Flip 15 (UX562)
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.