Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Beveiligingsupdate augustus nu beschikbaar voor Nexus en Pixel

Geschreven door
Geplaatst op8 augustus 2017, 9:39 CategorieAndroid

Google heeft maandagavond de beveiligingsupdate voor augustus uitgebracht, die nu te downloaden is voor Nexus en Pixel. In totaal worden er deze maand 42 problemen verholpen. Dat is stukken minder dan de vorige maanden het geval was.

Download de beveiligingsupdate voor Android

Aan het begin van iedere maand brengt Google de beveiligingsupdate voor Android uit. Die is dan per direct beschikbaar voor Google-apparaten, zoals de Nexus- en Pixel-lijn, en komt pas op een later moment naar apparaten van andere fabrikanten toe. Die fabrikanten willen vaak zelf nog dingen toevoegen aan de lijst met bugoplossingen, prestatieverbeteringen en andere beveiligingszaken, vandaar dat er vaak vertraging in zit. Eigenaars van een Nexus of Pixel kunnen de update nu echter elk moment verwachten op hun apparaten.

Er zijn twee pakketten beschikbaar, die tegelijkertijd worden gedownload (wanneer je dat over-the-air doet). De reden dat er altijd twee pakketten worden geleverd is omdat fabrikanten dan zelf sneller de mogelijkheid hebben problemen op te lossen met Android-apparaten die universeel zijn. Alleen de apparaten van de zoekmachinegigant krijgen ook patchversie 2, terwijl apparaten van andere fabrikanten zouden mogen rekenen (en dat is niet altijd het geval) op versie 1. In totaal worden er dit keer 42 problemen verholpen.

Zoals altijd geeft Google ontzettend weinig details vrij over de problemen met de software, zodat kwaadwillenden niet meteen op missie gestuurd worden.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.