Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chrome OS krijgt functie ‘knijpen voor inzoomen’ en nog meer opties

Geschreven door
Geplaatst op8 augustus 2017, 9:16 CategorieChrome OS

Google voegt binnenkort enkele handige functies toe aan het Chrome OS, zoals de optie waarmee je kunt inzoomen met twee vingers om het scherm, zoals je dat ook doet op een smartphone of tablet. Ook is er nu al een nieuwe navigatieknop beschikbaar.

Chrome OS krijgt nieuwe functies

Uit informatie van Google blijkt dat het Chrome OS binnenkort wordt voorzien van nieuwe functies. Het besturingssysteem ondersteunt al een groot aantal bewegingen die met de trackpad te maken hebben (bewegingen die je ook wel eens op Windows 10 aantreft), maar één functie schitterde eigenlijk altijd in afwezigheid: knijpen om in te zoomen. Tot op heden is die functie er niet, maar de nu beschikbare informatie suggereert dus dat die er wel aankomt. Helaas komt die functie dan maar wel naar vier Chromebook-apparaten.

Dat gaat dan om de Samsung Chromebook Plus (“kevin”), Chromebook Pro (“caroline”), 2015 Chromebook Pixel (“samus”) en de mysterieuze Eve waar nog niet heel veel over bekend is. Ook krijgt het Chrome OS een Pixel Launcher-functie: in tabletmodus kun je straks omhoog vegen om de launcher op te roepen. Er is nu al wel een update beschikbaar voor het systeem. De update voegt een navigatieknop toe, de terugknop. Wanneer de andere features worden toegevoegd door Google, is helaas op moment van schrijven nog niet bekend.

  • Delen:
Acer Chromebook R 13
Acer Chromebook R 13 (CB5-312T)
Chrome OS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.