Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HomePod firmware onthult details over virtuele thuisknop iPhone 8

Geschreven door
Geplaatst op10 augustus 2017, 15:37 CategorieiPhone

Sinds Apple per ongeluk de firmware voor de HomePod beschikbaar heeft gemaakt, komen er bijna dagelijks nieuwe details naar buiten rond de iPhone 8. Vandaag heeft ontwikkelaar Steve Troughton-Smith weer nieuwe details gevonden in de code. Hij stelt dat de virtuele thuisknop waar het apparaat straks over beschikt van grootte kan veranderen en verborgen kan worden.

iPhone 8 onthullingen

Op Twitter schreef Steve Troughton-Smith dat de thuisknop inderdaad virtueel wordt. Er komt dus geen fysieke thuisknop op het nieuwe Apple-apparaat, zoals de afgelopen weken al uit geruchten naar voren kwam. Het lijkt erop dat de knop verborgen kan worden indien een bepaalde app geopend is. De virtuele knop zou volgens de verhalen in het midden van een functiegebied zitten, waarbij het scherm aan de zijkanten geen andere gegevens weergeeft.

“Er zijn geen aanwijzingen die erop duiden dat een app UI naar het gebied rond de thuisknop kan verhuizen. Geen toolbars, geen andere rommel,” schrijft Troughton-Smith in een ander bericht op Twitter. Natuurlijk zullen games en apps wel gebruik maken van die ruimte, als de thuisknop uit het beeld verdwijnt.

Ook wist Steve Troughton-Smith in de code voor de HomePod gegevens te vinden over de afmetingen van het scherm. Op basis daarvan konden bepaalde designers een mock-up maken van hoe de bruikbare ruimte van het scherm er uitziet.

Details over de iPhone 8

De afgelopen tijd zijn er nogal wat details rond de iPhone 8 naar buiten gebracht via de broncode van de HomePod. Zo lekte kortgeleden het design van de telefoon uit, en bleek dat de smartphone een apart gevormd scherm krijgt met uitsnede aan de bovenkant. Het Twitter-bericht dat hierboven staat laat goed zien hoe dat eruit komt te zien. Naar het schijnt zorgt dit wel voor problemen bij Apple-fabrikanten, die moeite zouden hebben met de succesvolle productie van dit apart gevormde display.

Een belangrijke functie van de nieuwe telefoon is gezichtsherkenning, die de TouchID moet vervangen. De OLED-iPhone zou overigens in september onthuld worden, tegelijk met twee opvolgers van de iPhone 7 en 7 Plus.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.