Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dropbox maakt inloggen met tweestapsverificatie gemakkelijker

Geschreven door
Geplaatst op11 augustus 2017, 9:03 CategorieApplicaties

Dropbox heeft ervoor gezorgd dat het inloggen met tweestapsverificatie voortaan gemakkelijker kan gaan met hulp van je smartphone of tablet. Je kunt nu namelijk ook inloggen door het versturen van een notificatie naar je smart device.

Dropbox en tweestapsverificatie

Een sterk wachtwoord uitkiezen voor je online accounts is de eerste stap voor een betere online veiligheid. Maar de beste manier om je data afgeschermd te houden is het instellen van tweestapsverificatie, waardoor je altijd een tweede apparaat nodig hebt voor het inloggen, want anders kom je er gewoon niet in. Dat tweede apparaat ontvangt dan een code via sms of genereert er één via een app en met die extra code kun je aantonen dat jij bent wie je zegt dat je bent. Dropbox maakt die inlogmethode nu iets gemakkelijker voor gebruikers.

Het werkt ongeveer hetzelfde als de manier waarop Google het doet. Wanneer je op je pc of tablet probeert in te loggen, dan kun je een code naar je smartphone of andere tablet sturen. Dit is een simpele notificatie, die leidt naar een scherm waarin je bevestigt dat jij de eigenaar bent. Echter, Dropbox ziet dit meer als een back-up dan een echte inlogmethode, aangezien je de functie alleen kunt raadplegen wanneer je aangeeft dat je problemen hebt met inloggen. De functie is nu wel beschikbaar voor iedereen op zowel iOS als Android.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.