Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste beelden Huawei Mate 10 online verschenen

Geschreven door
Geplaatst op15 augustus 2017, 14:34 CategorieAndroid

In september of oktober verwachten we de presentatie van de Huawei Mate 10. Er zijn ondertussen al veel details gelekt rond de volgende toptelefoon van de Chinese smartphoneboer en nu hebben we voor het eerst ook foto’s van het apparaat. Die verschenen op het Chinese sociale medium Weibo.

Huawei Mate 10: eerste blik

De eerste foto’s van de Huawei Mate 10 laten zien dat het apparaat een groot display krijgt dat weinig ruimte voor andere zaken overlaat aan de voorkant. Er zijn aan de zijkanten nauwelijks randen te zien en enkel bovenin en onderin is een klein streepje zichtbaar. Bovenin zitten dan ook vermoedelijk een camera en een lichtsensor.

Het display van de Huawei Mate 10 zou 6,1-inch groot zijn en het gaat naar het schijnt om een AMOLED-paneel. Dat beschikt over een QHD-resolutie. Het apparaat krijgt naar het schijnt een Kirin 970 processor, die door Huawei zelf ontwikkeld is en moet kunnen concurreren met de Qualcomm Snapdragon 835. Die processor zou zo’n zes gigabyte aan werkgeheugen en 64 GB aan opslaggeheugen krijgen. Mocht dat niet genoeg zijn, zouden consumenten zelf een microSD-kaart kunnen plaatsen die maximaal 256 GB aan opslagplek mag bieden.

Huawei Mate 10: de camera

Huawei zou volop inzetten op de camera en gaat daarvoor een samenwerking aan met Leica. De kwaliteit van de plaatjes zou dan ook hoog zijn. Te oordelen naar onderstaand beeld, gaat het ook om een dubbele camera en als die een beetje werkt als die van de Mate 9, worden het prima beelden.

De Android 7.0-telefoon beschikt verder over een 4.000 mAh accu, die over snellaadtechnologie beschikt. De Huawei Mate 10 zou een USB-C ingang hebben aan de onderkant en mogelijk ook een 3,5 mm ingang voor audio. Verder zou er net onder de camera een vingerafdrukscanner zitten.

De smartphone zou het moeten opnemen tegen onder meer de Apple iPhone 8 en Samsung Galaxy Note 8 en krijgt dan ook een prijskaartje van – volgens de geruchten – 1.000 dollar.

  • Delen:
Huawei Mate 9
Huawei Mate 9
Android Nougat (7.x)

Reacties

  1. Patrick
    16 augustus, 2017 om 19:38

    De display

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.