Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste prototype RED Hydrogen smartphone te zien op video

Geschreven door
Geplaatst op3 augustus 2017, 17:15 CategorieHardware

De RED Hydrogen werd in juli aangekondigd, maar buiten één render was er nog niet veel over bekend. De prototypes van de smartphone zijn nu te zien in een YouTube video.

RED Hydrogen als modulaire smartphone

RED is een bekende merknaam in de wereld van audiovisuele toestellen en high-end camera’s, onder meer voor gebruik in televisie- en filmproductie. Het bedrijf liet in juli weten dat het ook zal beginnen met het produceren van een smartphone. Bij die bekendmaking werd een render gepubliceerd maar veel meer was er nog niet te weten over het uiterlijk van het toestel. Wat de smartphone uniek maakt is de aanwezigheid van een zogenaamd holografisch scherm. Dat is een 2D-scherm wat inhoud dat het driedimensionaal kan weergeven zonder een 3D-bril.

De fabrikant laat weten dat het toestel voor een virtual reality of augmented reality ervaring moet zorgen, zonder de nood aan een bril of andere hulpmiddelen. In de video van de bekende YouTube vlogger Marqus Brownlee is het 5,7-inch scherm niet in actie te zien omdat dat nog niet was toegelaten door RED. Dat is waarschijnlijk omdat het scherm ook niet goed zou overkomen op video.

Een andere unieke functie van de RED Hydrogen is de mogelijkheid om extra modules te koppelen aan het toestel. Doormiddel van enkele connectoren en magneten op de achterkant van het toestel lijkt het mogelijk om bijvoorbeeld een betere camera, flitser of andere componenten te koppelen.

Beschikbaarheid

Het toestel is al beschikbaar voor pre-order voor zo’n 1196 dollar. Een concrete releasedatum is echter nog niet bekend.

 

 

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.