Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

EISA Awards 2017/2018: de winnaars op het gebied van Mobile

Geschreven door
Geplaatst op16 augustus 2017, 21:01 CategorieNieuws

De EISA (European Imaging and Sound Association) Awards zullen bij menig liefhebber van audio, video en elektronica op zijn minst een belletje doen rinkelen. Vijftig magazines uit twintig Europese landen (waaronder wijzelf in de vorm van FWD Magazine) kiezen de allerbeste producten in de categorieën Audio, Video, Home Theater, Photography, In-Car Electronics Electronics en Mobile Devices. Wij kijken hieronder naar de winnaars op het gebied van Mobile.

De EISA-winnaars op een rij

EISA BEST SMARTPHONE 2017-2018
Winnaar: Samsung Galaxy S8/S8+

De Samsung Galaxy S8 is gemaakt van een bijzondere combinatie van metaal en glas en dat viel ook de EISA-jury op; het lijkt alsof het Infinity Display geen rand heeft en daardoor is het scherm (dat overweg kan met HDR) groter dan ooit tevoren. De telefoon is verkrijgbaar in twee afmetingen en het scherm heeft een beeldverhouding van 18.5:9. Ook een geavanceerde Exynos 8895-chipset behoort tot de specificaties. De S8 en de S8+ zijn allebei voorzien van een camera (12 MP), automatische HDR, autofocus met fasedetectie, OIS en een lens met een diafragma van f/1.7. Nieuwe toevoegingen zijn een iris-scanner en een voice-assistant genaamd Bixby. Lees meer over het toestel in onze eigen recensie.

EISA CONSUMER SMARTPHONE 2017-2018
Winnaar: Honor 8 Pro

In tegensteling tot veel andere flagship-telefoons van de nieuwe generatie, biedt de Honor 8 Pro octa-core chipsets met 6 GB RAM en 64 GB opslagruimte en daar was de jury erg van onder de indruk. Ook het grote QHD-display (5,7 inch) en de Kirin 960-chipset, waarmee zelfs de zwaarste taken makkelijk uitgevoerd kunnen worden, vielen in de smaak. De telefoon heeft zelfs virtual reality; de slimme verpakking verandert in een kartonnen bril, zodat de gebruiker nog meer uit het beeldscherm (515 ppi) kan halen. Door de EMUI 5.1 launcher van Huawei is ook Android 7.0 op dit toestel nu nog gebruiksvriendelijker gemaakt. Lees meer over de Honor 8 Pro.

EISA BEST BUY SMARTPHONE 2017-2018
Winnaar: NOA Element H10le

De eerste smartphone ter wereld op basis van Mediatek Helio X27 is niet alleen inhoudelijk zeer sterk. Volgens de jury zorgt ook de strakke metalen afwerking van de uit één stuk bestaande constructie – 7,1 mm dik – voor een stijlvol accent. Hij is verder voorzien van 4GB RAM en 64 GB opslagruimte (zodat alle tien de cores van de chipset efficiënt worden gebruikt), een dubbele camera (13 MP) aan de achterkant, een camera van 13 MP aan de voorkant en een FullHD AMOLED-scherm (5,5 inch). Tel daar de batterij van 3800 mAh voor een extra lange duur bij op en je hebt volgens de jury een zeer aantrekkelijke telefoon met de beste prijs-prestatieverhouding.

EISA MOBILE HEADPHONES 2017-2018
Winnaar: JBL Everest Elite 750NC

Het gemak van de draadloze Bluetooth-verbinding in combinatie met de adaptieve geluidsonderdrukking die ongewenst lawaai op afstand houdt wist de EISA-jury enorm te bekoren. Doordat je zelf kunt regelen hoeveel omgevingsgeluid je wilt horen, raak je het contact met de buitenwereld nooit helemaal kwijt. De JBL Everest Elite 750NC heeft een speeltijd van 20 uur en is te updaten met een mobiele app. Er is ook een SDK beschikbaar voor programmeurs die slimme nieuwe toepassingen willen ontwikkelen om het model zelf verder te verbeteren.

EISA MOBILE LOUDSPEAKER 2017-2018
Winnaar: JBL Boombox

Volgens de EISA-jury doet de Boombox zijn naam eer aan. De batterij van 20.000 mAh kan een feest ruim 20 uur lang non-stop aan de gang houden. Dankzij IPX7-certificering voor waterbestendigheid en een aantal verschillende modi, is hij te gebruiken op allerlei verschillende locaties, zowel binnen als buiten. Voor meer vermogen kunnen er ruim 100 verschillende JBL Connect+-compatibele luidsprekers worden toegevoegd en gesynchroniseerd, zodat je overal het beste geluid hebt. Met de dubbele USB-uitgangen kun je je mobiele apparaten opladen, zodat je altijd en overal bereikbaar bent, ook tijdens het luisteren.

EISA WIRELESS IN-EAR HEADPHONES 2017-2018
Sennheiser MOMENTUM In-Ear Wireless

De EISA-jury had veel lovende woorden voor het ontwerp van deze koptelefoon, omdat de batterij en de Bluetooth-ontvanger in de nekband zijn ingebouwd en hij daardoor overal gebruikt kan worden; thuis, onderweg, en zelfs tijdens het sporten. De hoofdtelefoon is volgens de jury prachtig afgewerkt, met nappaleer met rood stiksel op de nekband. Vooral de muzikale ervaring werd geroemd, maar de gevoelige microfoon en de NFC- en Bluetooth 4.1 aptX-compatibiliteit zorgen ervoor dat ook telefoongesprekken altijd helder blijven klinken.

EISA WEARABLE DEVICE 2017-2018
Huawei Watch 2

Volgens de EISA-jury is de Huawei Watch 2 geschikt voor zowel mensen die op zoek zijn naar een stijlvol uurwerk, als voor mensen die behoefte hebben aan een praktisch sportmaatje. De smart watch is verkrijgbaar in een klassieke en een sportieve uitvoering en functioneert dankzij geïntegreerde 4G-connectiviteit geheel onafhankelijk. Hij is tevens voorzien van GPS en een hartslagmeter en daardoor perfect om te gebruiken voor je dagelijkse training. Daarnaast is hij uitgerust met slimme apps, Google Assistant, een rond AMOLED-scherm (1,2 inch) en een batterij die twee dagen meegaat. Lees meer over de smart watch in onze eigen recensie.

EISA MOBILE AUDIO PLAYER 2017-2018
FiiO X5 3rd gen

De muziek van de 3rd gen FiiO X5 is volgens de EISA-jury van een ongekend hoog niveau. Het is een Android-apparaat met twee DAC’s van AKM, een quad-core processor en een touchscreen van 3,97 inch. Het interne geheugen van 32 GB kan worden uitgebreid met twee microSD-kaarten, van 512 GB elk. De FiiO X5 kan overweg met onder meer hi-res DSD en FLAC. Hij is standaard uitgerust met Bluetooth en wifi en je kunt hem ook als USB-DAC aansluiten op je laptop en smartphone. Een klein apparaat vol dynamiek en muzikale magie volgens de EISA-jury.

EISA SMARTPHONE CAMERA 2017-2018
Huawei P10

Volgens de EISA-jury overtreft dit nieuwe vlaggenschip van Huawei zijn voorgangers op alle punten, te beginnen met het ontwerp, dat is voorzien van een diamantgeslepen chassis. De Huawei P10 Plus heeft tevens een snellere en beter beveiligde Kirin 960 octa-core chipset en camera’s van Leica. De dubbele camera aan de achterkant heeft nu een monochrome sensor met 20 miljoen pixels en een kleurensensor met 12 miljoen pixels. Aan de voorkant vinden we een selfiecamera met 8 miljoen pixels (F1.9), voorzien van slimme Leica-technologie die kan herkennen of er meer mensen in het beeld staan en dan automatisch een breder shot instelt. Lees ook onze recensie van de nog luxere Huawei P10 Plus.

Lees meer over de EISA-awards op de website van FWD Magazine.

  • Delen:
Huawei P10 Plus
Android Nougat (7.x)
Samsung Galaxy S8
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.