Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Essential Phone wordt over zeven dagen eindelijk geleverd

Geschreven door
Geplaatst op16 augustus 2017, 15:44 CategorieAndroid

Eindelijk komen de leveringen van de Essential Phone op gang. Het apparaat werd eind mei met veel bombarie aan de wereld getoond en zou in juni al geleverd worden. Dat geintje bleek toen niet uit te komen en ondertussen zitten we in augustus. 9to5Google meldt nu dat Essential klanten die een telefoon besteld hebben hem binnen zeven dagen kunnen verwachten.

Essential Phone

De Essential Phone wordt in eerste instantie in de zwarte versie (‘Black Moon’) geleverd. Verzending vindt “binnen zeven dagen” plaats volgens een mailtje dat Essential stuurde. Leveringen van de witte versie (‘Pure White’) liggen nog “een paar weken in de toekomst”. Waarom precies is niet bekend.

Het gaat verder alleen om leveringen aan mensen die een preorder geplaatst hebben. De vraag is dus of de Essential Phone wel snel breed beschikbaar zal zijn. Tegelijk wijzen de mails erop dat de productie van de ambitieuze Android-toestellen eindelijk op gang gekomen is en dat ze vermoedelijk ook snel breder beschikbaar zijn.

Dit is de Essential Phone

De telefoon van Android-bedenker Andy Rubin kost 699 dollar. Hij heeft een scherm met een diagonaal van 5,7-inch en nagenoeg geen schermranden. De telefoon draait op een Qualcomm Snapdragon 835 processor, die 4 GB aan werkgeheugen en 128 GB aan opslaggeheugen heeft. De telefoon heeft verder een keramische achterkant en een vingerafdrukscanner.

Dat is allemaal erg mooi en wellicht ligt daarin ook de reden waarom investeerders zo enthousiast zijn over de smartphone. De startup wordt, ondanks dat er nog nul toestellen geleverd zijn, op een waarde van 1 miljard dollar geschat. Dat is knap en laat zien dat het potentieel van de toestellen in elk geval groot is.

Voorlopig is de Essential Phone alleen in de Verenigde Staten beschikbaar. Een wereldwijde release zal later volgen, op een nog nader te onthullen moment. Nederland zal waarschijnlijk, gezien het feit dat we maar een kleine markt zijn, lang moeten wachten.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.