Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Europese Samsung Galaxy Note 8 slikt waarschijnlijk twee simkaarten

Geschreven door
Geplaatst op14 augustus 2017, 21:43 CategorieAndroid

Informatie van Samsung zelf wijst erop dat in de Galaxy Note 8 twee simkaarten passen. Zo kan er gelijktijdig gebruik worden gemaakt van twee verschillende netwerken.

Double Sim

Dit heeft de Galaxy Club ontdekt op een supportpagina van Samsung. Hier wordt melding gemaakt van een toestel met het nummer SM-N950F, met de interessante toevoeging /DS erachter. DS staat hoogstwaarschijnlijk voor ‘double sim’.

Verrassend

Weinig topmodellen in Nederland zijn uitgerust met ruimte voor twee simkaarten. In het lagere segment vind je ze wel. De Galaxy Note 8 valt echter in het allerhoogste segment van de smartphonemarkt, dus dat een dubbel-sim versie in Europa wordt uitgebracht, is verrassend.

Wat kun je ermee?

Er zijn diverse toepassingen mogelijk voor een toestel met twee simkaarten. Mensen die een telefoon van hun werk en een telefoon privé dragen, kunnen met zo’n dubbel sim-toestel de simkaarten van beide telefoons in dit toestel stoppen. Scheelt ruimte in de broekzak. In armere landen worden dubbel sim-toestellen vaak gebruikt door meerdere leden van een gezin. Het kan ook handig zijn in het buitenland, als een buitenlandse simkaart wordt aangeschaft om roamingkosten te besparen (buiten de EU). Dan blijft de bezitter van zo’n toestel ook via zijn eigen nummer bereikbaar.

Aankondiging Note 8

Behalve de intrigerende toevoeging /DS aan het typenummer van de Note 8, heeft Samsung verder niets onthuld. Klik je verder op de support-pagina’s die bij dit typenummer horen, dan komt informatie over de Galaxy S8 te voorschijn. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat dit pas verandert als de Galaxy Note 8 officieel is aangekondigd. Dat zal naar verwachting volgende maand gebeuren, hoewel Samsung nog geen datum heeft aangekondigd. Het bedrijf is er echter meestal op gebrand om met de Note-serie eerder te zijn dan de nieuwe iPhone, die meestal eveneens in het najaar wordt aangekondigd door concurrent Apple.

Topspecificaties

Van de Note 8 weten we door diverse lekken al flink wat. Topspecificatis, een 6,3-inch groot scherm, een S-Pen en grofweg hetzelfde design als de Galaxy S8 Plus. Een Snapdragon 835-processor met alle bijbehorende topspecs, twee achtercamera’s die foto’s met een gesimuleerd diepte-effect kunnen maken: er is nogal wat om naar uit te kijken, als de nieuwe top-phablet van Samsung wordt gepresenteerd.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 8
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.