Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook-app krijgt ronde profielfoto’s en meer designveranderingen

Geschreven door
Geplaatst op16 augustus 2017, 9:18 CategorieApplicaties

Facebook heeft laten weten dat het design van de Android- en iOS-applicaties lichtelijk op de schop gaat en dat er dingen gaan veranderen. Dat is geen reden tot paniek, aangezien alles op dezelfde plek blijft staan. Het gaat om cosmetische veranderingen.

Design van Facebook verandert licht

In de komende weken verandert niet alleen Instagram, ook Facebook moet er aan geloven. Het sociale medium rolt namelijk vanaf vandaag enkele designveranderingen uit. Vooral de nieuwsfeed gaat op de schop, wat volgens het bedrijf een betere ervaring moet opleveren. Het gaat overigens om kleine aanpassingen; de mogelijkheden blijven nog altijd op dezelfde plek staan. Eén van de veranderingen is het weghalen van de paarse balk aan de bovenkant. Dat gedeelte is voortaan wit en past daardoor beter bij de rest van de applicatie.

Een andere kleine aanpassing is dat de reacties onder foto’s, video’s en posts meer gaan lijken op berichten die verstuurd hadden kunnen zijn via Facebook Messenger. De reacties worden namelijk in grijze tekstballonnen gepresenteerd, waardoor je beter zou kunnen zien wie nou precies waar op reageert. Ook is het zo dat de foto’s binnen de app niet langer vierkant, maar voortaan rond zijn. Verder zijn de knoppen voor het leuk vinden van dingen, het reageren op posts en het delen van info iets groter en daardoor toegankelijker gemaakt.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.