Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Foto’s maken met de topkwaliteit van de Google Pixel is een eitje

Geschreven door
Geplaatst op13 augustus 2017, 18:38 CategorieAndroid

Een software-ontwikkelaar heeft een manier gevonden om de fotokwaliteit van bestaande high-end smartphones flink te verbeteren. Dat kan geregeld worden met een aanpassing van de software. Die software is ‘geleend’ van de Google Pixel en Pixel XL, die momenteel onbetwist de beste camera’s hebben van alle smartphones.

Pixelcamera gekaapt

Op het forum van xda-developers is te lezen hoe een ontwikkelaar de software, die de camera van de Google Pixel aanstuurt, te kapen. De HDR+ software die de beelden verwerkt, kan nu op elke telefoon worden gezet die beschikt over een Snapdragon 820, 821 of 835-processor. Dat houdt in dat de Google Pixel-software op bijvoorbeeld een Samsung Galaxy S8 (Plus) kan worden gezet, of een LG G6, of een OnePlus 3, 3T of OnePlus 5.

HDR+

Als de oplossing van de betreffende software-ontwikkelaar op een van die toestellen wordt gezet, krijgt die direct de mogelijkheid om met een prachtige kwaliteit foto’s in zowel goede als slechte lichtomstandigheden te maken. Maar de software op die andere toestellen is af en toe wel een beetje instabiel. Echter, het maakt een flink verschil, en dat is al aangetoond. XDA heeft al geverifieerd of er geen schadelijke malware in de software zit; de app is safe.

Op eigen risico

Gebruikers van een van de genoemde smartphones, en andere telefoons die de genoemde processoren bezitten, kunnen het dus op eigen risico op hun toestel installeren. Echt kwaad lijkt het niet te kunnen. Wie een stevige verbetering van zijn foto’s ambieert, kan het proberen. Maar haast is wel geboden, want Google is er meestal vrij snel bij om deze niet-officiële zaken uit de lucht te halen.

En hier is de link

Inmiddels zijn er via xda-developers aangepaste versies beschikbaar voor de telefoons die hierboven zijn genoemd. Via deze link is de software te vinden, waarbij altijd de waarschuwing geldt: bezint voor ge begint. Je moet dit soort dingen alleen doen als je er verstand van hebt.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.