Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gebruikers van Android Oreo melden problemen met bluetooth

Geschreven door
Geplaatst op24 augustus 2017, 8:39 CategorieAndroid

Mensen die nu al toegang hebben tot Android Oreo melden dat het besturingssysteem nog last heeft van enkele kinderziektes. Zo kan het voorkomen dat er problemen zijn met de bluetooth-verbinding, Android Auto, de koptelefoon en meer.

Problemen met Android Oreo

Veel gebruikers die momenteel Android Oreo hebben geïnstalleerd op hun toestel, melden zich met problemen bij Google (via Nexus Help Forum en Pixel User Community). Vooral de bluetooth-verbinding zorgt voor problemen, ook al schijnen die problemen zich al voor te doen sinds de release van Android 7.0 Nougat. Zo kunnen die mensen amper bluetooth-speakers of -koptelefoons aansluiten zonder dat er rare geluiden ontstaan. Ook kan het voorkomen dat de verbinding gewoon wegvalt en de muziek daardoor niet hoorbaar is.

Daarnaast zijn er problemen met de verbinding naar Android Auto. De verbinding maken is geen probleem, maar de audio doorsturen helaas wel. Muziek wordt voor een paar seconden normaal afgespeeld en daarna zonder foutmelding ineens niet meer. Ook niet alle mediacontent wordt meer afgespeeld. Verder worden telefoontjes die je zelf pleegt naar de speaker van de smartphone gestuurd, in plaats van het systeem van je auto. Google is op de hoogte van de problemen en onderzoekt momenteel de problemen nog met haar gebruikers.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Reacties

  1. Zeezuiper
    25 augustus, 2017 om 11:56

    Die hele bluetooth stack vanaf Android 4 is zo brak als het maar zijn kan. Ik kan me niet anders dan problemen herinneren met het opzetten en in stand houden van een bluetoooth connection met allerlei verschillende apparaten.

    Met mijn huidige Android 7 telefoon helpt alleen een dagelijkse reboot en het opnieuw koppelen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.