Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google grijpt in voor beste kwaliteit in Play Store

Geschreven door
Geplaatst op4 augustus 2017, 9:42 CategorieApplicaties

Google probeert er alles aan te doen om de best mogelijke kwaliteit te leveren in zijn Play Store en om dat te bereiken is het bedrijf aan de slag gegaan met een nieuw algoritme. Dat algoritme moet ervoor zorgen dat apps die vaak crashen of een aanslag leveren op je batterij, lager in de lijst worden weergegeven. Zo krijg je voortaan de apps van de allerbeste kwaliteit ook bovenaan de lijst te zien in de Play Store.

Algoritme voor kwaliteit

Google heeft de laatste tijd gewerkt aan een algoritme dat ervoor moet zorgen dat goede kwaliteit apps ook beter te vinden zijn. Tot op heden zou die verandering tot een positief effect hebben geleid. Zo heeft men gemerkt dat mensen sneller kiezen voor een app van hoge kwaliteit en minder vaak kiezen voor het direct weer verwijderen ervan.

Met zijn nieuwe functie hoopt Google er ook in te slagen om ontwikkelaars aan te sporen hun apps van betere kwaliteit te maken. Zo is onder meer Android vitals beschikbaar om te zien hoe een app presteert en wat er verbeterd kan worden. Ook doen ontwikkelaars er goed aan om regelmatig de ratings en reviews door te nemen om klachten op te sporen en op te lossen. Google liet overigens niet weten waarop het algoritme is gebaseerd, maar na alle waarschijnlijkheid wordt er gebruik gemaakt van diagnostische gegevens die Google ontvangt bij de crash van een app.

  • Delen:
Apple iPad Pro 10.5
iOS
LG G6
Android Nougat (7.x)
Acer TravelMate Spin B1
Acer TravelMate Spin B1
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.