Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google Pixel 2 krijgt Snapdragon 836-processor’

Geschreven door
Geplaatst op24 augustus 2017, 5:56 CategorieAndroid

De tweede generatie Pixel-telefoons van Google wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 836-processor. Ze worden op 5 oktober aangekondigd.

Evan Blass

Google zelf heeft hier nog niets over laten horen. Deze mededelingen zijn met grote stelligheid gedaan door ‘mobile reporter’ Evan Blass, ook wel bekend als @evleaks op twitter. Hij heeft het erg vaak bij het juiste eind, en deze aankondiging mag dan ook serieus worden genomen.

Pixel 2 XL of Pixel XL 2

De Google Pixel 2 en de grotere Pixel XL 2, zoals die schijnt te heten, volgen de Google Pixel en Pixel XL op. Deze telefoons waren de eersten in hun ‘soort’, een opvolger van de Nexus-lijn. Vanaf vorig jaar brengt Google deze telefoons zelf op de markt, en staat er niet meer het merk van een andere fabrikant op, zoals bij de Nexus-smartphones en -tablets.

Knijpfunctie

Wel is al uitgelekt dat de kleinste Pixel 2 waarschijnlijk door HTC wordt gefabriceerd, en dezelfde ‘knijpfunctie‘ krijgt als de HTC U11. Door in de zijkant te knijpen, worden telefoonfuncties geactiveerd.

Of dat ook het geval is met de grotere Pixel XL 2, is niet geheel zeker, omdat die telefoon door LG schijnt te worden gemaakt.

Brede schermranden

Uit eerdere ‘lekkages’ van plaatjes en informatie over de nieuwe smartphones van Google blijkt dat ze nogal brede randen rondom het scherm krijgen. Ook is er voorzien in stereo-speakers en is het design iets hoekiger dan bij de vorige modellen. Verwacht mag worden dat de telefoons van bloedsnelle (en dure) hardware worden voorzien, zodat de Pixel 2 en Pixel XL 2 straks tot de beste smartphones op de markt zullen behoren.

Nederland

Grote vraag blijft nog of Google de nieuwe Pixel 2-telefoons ook in Nederland zal uitbrengen. De eerste generatie Pixels is hier niet officieel uitgebracht, maar was wel via enkele webwinkels beschikbaar. Waarschijnlijk verschijnt het toestel op 5 oktober.

 

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.